Η Google ανανέωσε την λειτουργία αριθμομηχανής που είχε ως τώρα προσθέτοντας γραφικό περιβάλλον με 34 κουμπιά. Όταν ο χρήστης εισάγει μια αριθμητική πράξη, όπως ’4 + 2′ ή ’6 * 8′ , εμφανίζεται αυτόματα μία αριθμομηχανή με προχωρημένες δυνατότητες.

Μέχρι τώρα αν δοκίμαζες να εισάγεις π.χ. 2 + 2, το άθροισμα θα εμφανιζόταν απλά σαν κείμενο πάνω από τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Τώρα η απάντηση εμφανίζετε μαζί με την νέα επιστημονική αριθμομηχανή. Το καλύτερο από όλα είναι ότι λειτουργεί και στους browsers των κινητών και το ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω φωνής. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να πατήσεις το μικρόφωνο στην μπάρα αναζήτησης, να εκφωνήσεις την εξίσωση καθαρά και δυνατά και να περιμένεις για την απάντηση.

Sine (ημίτονο), cosines (συνημίτονο), tangents (εφαπτομένη), Εδώ θα βρεις όλα τα καλά! Μήπως θέλεις να πολλαπλασιάσεις με το Π; Η google έχει φροντίσει και για αυτό! Βέβαια η μηχανή σου δίνει την δυνατότητα και για γραφήματα όπως

 

 

Μπορεί η αριθμομηχανή να δείχνει σαν ένα μικρό πρόσθετο, όμως η Google συνεχίζει να μετατρέπει τα αποτελέσματα που επιστρέφει στον χρήστη από απλά link σε τελικό προορισμό. Η νέα λειτουργία μπορεί να μειώσει την ανάγκη των χρηστών να ψάξουν την απάντηση σε πιο εξειδικευμένα site.