Μπορεί να νομίζεις ότι τα παιχνίδια που μπορείς να παίξεις με μια μπάλα είναι περιορισμένα, αλλά η μπάλα Sphero ανοίγει έναν ολόκληρο κόσμο από δυνατότητες.

Η Sphero είναι μια μπάλα ρομπότ, που ελέγχεται από συσκευές Android και iOS. Από την στιγμή που είναι ενεργή, μπορείς να την χειριστείς με έναν αριθμό από εφαρμογές ή ακόμα και να την χρησιμοποιήσεις σαν χειριστήριο για άλλα παιχνίδια, μιας και περιέχει επιταχυνσιόμετρο (accelerometer) και γυροσκόπιο (gyroscope), όπως έχουν όλα τα μοντέρνα χειριστήρια παιχνιδιών.

Μέσα σε αυτόν τον υψηλής αντίστασης πολυανθρακικό φλοιό, βρίσκεται ένα έξυπνο ρομπότ της εταιρίας Orbotix, που μπορεί να προσφέρει ατελείωτες ώρες διασκέδασης, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Αναλόγως της εφαρμογής που θα επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις κάθε φορά, μπορείς να σχεδιάσεις εσύ το μονοπάτι που η μπάλα θα ακολουθήσει, ή μπορείς απλά να την οδηγείς εσύ μέσα από το smartphone ή το tablet.

Η ομάδα πίσω από το project, είπε ότι το δημιούργησε γιατί ήθελε να φτιάξει κάτι διασκεδαστικό που να μπορεί να ελεγχθεί από ένα κινητό. Μάλιστα άφησαν το SDK ανοιχτό για τους προγραμματιστές γιατί ήθελαν ο οποιοσδήποτε να μπορεί να πειραματιστεί και να παίξει με αυτό όσο αυτός θέλει.