Σε περίπτωση που η Ιαπωνία κερδίσει όλα τα χρυσά στην κολύμβηση, συνιστούμε στις επιτροπές ελέγχου να βεβαιωθούν ότι οι αθλητές είναι… άνθρωποι!

Ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Τόκιο,δημιούργησε ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ, το οποίο έχει τελειοποιήσει το ύπτιο, εκτός από μερικές περιπτώσεις που το αλλάζει και σε ελεύθερο (κρόουλ).

Έτοιμο για κατάδυση! 20 μοτέρ βοηθούν στην προώθηση του ρομπότ στο νερό.

Η ομάδα, με επικεφαλή τον καθηγητή Motomu Nakashima, ελπίζει ότι ρομπότ σαν αυτά θα καταφέρουν μια μέρα να δρουν σαν πραγματικοί ναυαγοσώστες, που θα φρουρούν τις παραλίες και θα προλαβαίνουν άτυχα συμβάντα με κολυμβητές.

Το ρομπότ μέσα στο νερό. Οι ακριβείς κινήσεις του, μπορούν να βοηθήσουν τους ερευνητές να μάθουν περισσότερα για το «αποδοτικό» κολύμπι

Αλλά πέρα από αυτούς τους «φιλόδοξους» στόχους, τα ρομπότ μπορούν να βοηθήσουν τους ερευνητές να αναλύσουν τους τρόπους που κάποιος μπορεί να κολυμπήσει γρηγορότερα καθώς και να αναπτύξουν έναν ειδικό πρόσθετο βοηθητικό μηχανισμό που θα επιτρέπει μεγαλύτερες ταχύτητες κολύμβησης.

Παρόλο που το ρομπότ σχεδιάστηκε ώστε να ταιριάζει απόλυτα με τις ανθρώπινες σωματικές διαστάσεις, μπορεί να φτάσει μόνο το 1/3 της ταχύτητας του πιο γρήγορου κολυμβητή, με τον ρυθμό των 6 μέτρων ανά δευτερόλεπτο.