Ο Jason Davies, ειδικός στην αναπαράσταση δεδομένων και επιστήμονας της πληροφορικής, δημιούργησε ένα γράφημα που απεικονίζει τις μοναδικές σχέσεις μεταξύ των πρώτων αριθμών. Για όσους δεν θυμούνται, πρώτοι αριθμοί είναι οι αριθμοί, που μπορούν να διαιρεθούν μόνο με τον εαυτό τους και το ένα. Έτσι για παράδειγμα οι αριθμοί 2,3,5,7 είναι όλοι πρώτοι, σε αντίθεση με το 4 που δεν πληροί τα κριτήρια μιας και διαιρείται με το 2.

Η γραφική αναπαράσταση σου επιτρέπει να τονίσεις οποιονδήποτε φυσικό αριθμό (έναν θετικό ακέραιο) και να δεις πως σχετίζεται με τους υπόλοιπους αριθμούς. Οι κυματιστές γραμμές στο γράφημα αναπαριστούν τους διαιρέτες. Έτσι όταν τονίζεις έναν αριθμό, βλέπεις όλους τους διαιρέτες του αριθμού να αποτυπώνονται σαν κυματομορφές που περνάνε από αυτόν. Ο αριθμός 11 π.χ. είναι πρώτος, μιας και διαιρείται μόνο από το 1 και τον εαυτό του.

Αντίθετα όταν τονίζεται το 12, μπορούμε να δούμε ένα πλήθος από διαιρέτες που σχετίζονται με αυτόν τον αριθμό. Οι κυματομορφές που ξεκινούν από το 2,3,4 και 6 όλες τέμνονται στο 12.

Στην ερώτηση για το αν αυτός είναι ο τρόπος που βλέπει τους αριθμούς ένας μαθηματικός, ο Davies απάντησε:

Πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν είχα σκεφτεί να οπτικοποιήσω στο μυαλό μου τους πρώτους αριθμούς κατά αυτόν τον τρόπο, προτού δημιουργήσω αυτό το project. Άρα κατά πάσα πιθανότητα, οι περισσότεροι μαθηματικοί δεν έχουν αυτό στο μυαλό τους, όταν σκέφτονται τους πρώτους αριθμούς. Αλλά είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, γιατί σου επιτρέπει να εξερευνήσεις την «σύνθεση» πολλών αριθμών κατευθείαν. Δεν χρειάζεται να γράψεις έναν αριθμό σε ένα πλαίσιο κειμένου και να πατήσεις enter. Βλέπεις το αποτέλεσμα αμέσως, απλά με το να κινείς το ποντίκι σου.