Αβέβαιη η συμμετοχή του Κιπτσόγκε στο μαραθώνιο του Τόκιο

Ημερομηνία: 20-01-2022


Η εξάπλωση της όμικρον σαρώνει την Ιαπωνία και βάζει φρένο στα σχέδια των διοργανωτών σχετικά με τη συμμετοχή του δις χρυσού Ολυμπιονίκη, Έλιουντ Κιπτσόγκε, τον οποίον περιμένουν πως και πως.

της Αγγελικής Μαγκανά
[email protected]sportsfeed.gr

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κορυφαίος, Κενυάτης μαραθωνοδρόμος, Έλιουντ Κιπτσόγκε είναι πολύ πιθανόν να αγωνιστεί στο μαραθώνιο του Τόκιο, στις 6 Μαρτίου. Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ με 1:59:40, αν συμμετάσχει θα έχει τη δυνατότητα να απειλήσει το ρεκόρ της συγκεκριμένης διαδρομής, 2:03:58, το οποίο κρατάει από το 2017 και ανήκει στον Κενυάτη, Γουίλσον Κίπσανγκ.

Ωστόσο η κατάσταση στην Ιαπωνία είναι εξαιρετική κρίσιμη εξαιτίας του κορονοϊού. Πολλές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Τόκιο πρόκειται να εισέλθουν σε έκτακτη ανάγκη από τις 21 Ιανουαρίου και οι αγώνες δρόμου σε όλη την Ιαπωνίας ακυρώνονται ο ένας μετά τον άλλον. Ο μαραθώνιος της ιαπωνικής πρωτεύουσας βρίσκεται κι αυτός στον αέρα καθώς οι διοργανωτές έχουν ξεκαθαρίσει πως ο αγώνας δεν θα πραγματοποιηθεί, αν μετά τις 6 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση ζητήσει την ακύρωση μεγάλων διοργανώσεων που δεν θα  πληρούν τα κριτήρια. Ο μαραθώνιος του Τόκιο αρχικά ήταν προγραμματισμένος για τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια μεταφέρθηκε τον Οκτώβριο και τώρα το μέλλον του μοιάζει πιο αβέβαιο από ποτέ ενώ δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο Κιπτσόγκε θα μπορέσει να εισέλθει στη χώρα λόγω των αυστηρών μέτρων. Παρόλα αυτά οι διοργανωτές επιθυμούν σύντομα να μπορέσουν να ανακοινώσουν τα κορυφαία ονόματα που θα συμμετέχουν συμπεριλαμβανομένου και του δις χρυσού Ολυμπιονίκη.

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος