Φαντασία Εναντίον Πραγματικότητας – Ben Heine

Ημερομηνία: 16-10-2012

Το project “Pencil Vs Camera“ είναι ένα coctail από φωτογραφία, ζωγραφική, φαντασία και πραγματικότητα. Αυτή η θαυμάσια δουλειά, έχει γίνει από τον ταλαντούχο Βέλγο εικονογράφο και φωτογράφο Ben Heine. Ο δημιουργικός καλλιτέχνης γεννήθηκε στο AbidjanIvory Coast και ασχολείται με την ζωγραφική και με την φωτογραφία από όταν ήταν 10 χρονών.

Το project “Pencil vs Camera” είναι μια σειρά από έργα και ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2010. Τα έργα, όπως περιγράφει και ο ίδιος, είναι γεμάτα «μαγεία, ψευδαίσθηση, ποίηση και σουρεαλισμό» .

Θέλω να δώσω μια ποιητική διάσταση στις εικόνες μου. Θέλω κάθε νέα δημιουργία να λέει μια ιστορία και να δημιουργεί ένα έντονο συναίσθημα, όπως ένα ποίημα, όπως μια μελωδία…

Η ιδέα για την σειρά ήρθε τυχαία, όταν έγραφε ένα γράμμα, ενώ ταυτόχρονα έβλεπε τηλεόραση.

Διαβάζοντας το γράμμα πριν το βάλω στο φάκελο, είδα την τηλεόραση πίσω από το χαρτί. Τότε κατάλαβα ότι θα ήταν καταπληκτικό, να κάνω κάτι παρόμοιο σε μια εικόνα, παρεμβάλλοντας ένα σκίτσο σε μια φωτογραφία. Πήγα αμέσως έξω και ζωγράφισα την πρώτη εικόνα της σειράς.

Τα έργα του Ben γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία και έχουν ασκήσει σημαντική επιρροή στον κόσμο της γραφιστικής. Πέρα από το “Pencil vs Camera’, ο Ben είναι γνωστός για 2 ακόμα project: το “Digital Circlism“ και το “Flesh and Acrylic“ .

Κάνω τέχνη για τον κόσμο. Θέλω να τους κάνω να ονειρεύονται και να ξεχνούν την καθημερινότητα τους.

 

Kotsanas

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος