Μοναδικά Λογότυπα… Με Κρυμμένα Μηνύματα!

Ημερομηνία: 15-10-2012

Οι επαγγελματίες σχεδιαστές λογοτύπων ξέρουν ότι ένα λογότυπο είναι πολλά περισσότερα από ένα κείμενο με μια εικόνα ή ένα σύμβολο πάνω του. Θέλουν κάτι μοναδικό και ξεχωριστό από όλα τα άλλα, που να μεταδίδει το πνεύμα και την ιδέα μιας επιχείρησης.

Από την μία μπορεί να θέλεις κάτι που να είναι εύκολα αναγνωρίσιμο αλλά ένα άμεσο logo μπορεί να γίνει βαρετό και κουραστικό. Οι δημιουργικοί σχεδιαστές συνήθως αφήνουν κρυμμένα μηνύματα στο σχέδιο τους που μεταδίδουν κάτι περισσότερο.

Η παρακάτω λίστα περιέχει κάποια από τα πιο διάσημα λογότυπα με κάποιο κρυμμένο νόημα.

Amazon

Το βέλος από το A στο Z περνάει το μήνυμα ότι στο Amazon μπορείς να βρεις τα πάντα. Επιπλέον μοιάζει και σαν ένα χαμόγελο που κάνει την εταιρία να δείχνει πιο φιλική και προσιτή.

 

Sun Microsystems

Η εταιρία Sun αγοράστηκε από την Oracle το 2010 αλλά το λογότυπό της είναι από τα διάσημα και εκπληκτικά του χώρου. Βασίζεται στην παρατήρηση ότι το “u” και το “n” σχηματίζουν το “s” όταν είναι το ένα δίπλα στο άλλο σε κάθετη διάταξη. Έτσι το όνομα “sun” μπορεί να διαβαστεί από κάθε κατεύθυνση.

NBC

Στο λογότυπο βρίσκεται κρυμμένο ένα παγόνι να κοιτάει δεξιά αποτυπώνοντας το motto της εταιρίας να κοιτάει πάντα μπροστά.

Goodwill

Αντί να χρησιμοποιήσουν ένα κεφαλαίο G, οι σχεδιαστές ευφυώς χρησιμοποίησαν ένα μικρό “g” που εκτός από το πρώτο γράμμα του ονόματος της εταιρίας είναι και ένα χαμογελαστό πρόσωπο.

Tostitos

Εδώ το μήνυμα δεν είναι τόσο κρυφό. Τα γράμματα TIT παριστάνουν 2 ανθρώπους που απολαμβάνουν τα chips μαζί με ένα μπολ από σάλτσα.

Hartford Whalers

Το λογότυπο συνδυάζει 3 στοιχεία ταυτόχρονα. Την ουρά μιας φάλαινας και τα αρχικά της Hartford Whalers “H” και “W’.

Sony Vaio

Η Sony Vaio είναι μια πολύ γνωστή εταιρία για laptop και το λογότυπο της περιέχει κάποια κρυφά μηνύματα. Τα γράμματα “V” και “A” σχηματίζουν το αναλογικό σχήμα, ενώ το “I” και το “O” αντιπροσωπεύουν τα ψηφία 1 και 0.

Carrefour

Carrefour στα γαλλικά σημαίνει “σταυροδρόμι” και το λογότυπο συμβολίζει αυτήν την έννοια με τα 2 αντίθετα βέλη. Επίσης αν παρατηρήσεις προσεκτικά θα δεις το γράμμα “C” να σχηματίζεται στον αρνητικό χώρο ανάμεσα από τα 2 βέλη.

Unilever

Η Unilever παράγει στην κυριολεξία χιλιάδες προϊόντα για αυτό και το γράμμα U είναι γεμάτο με σύμβολα που αντιπροσωπεύουν αυτά τα προϊόντα και το τι αυτά σημαίνουν στους πελάτες.

Egg n Spoon

Σε αυτό το λογότυπο ο αρνητικός χώρος δείχνει ένα αυγό και ένα κουτάλι που συνιστούν το όνομα της εταιρίας.

London Orchestra

Αυτό μπορεί να δείχνει αρχικά απλό αλλά αν το παρατηρήσει κάποιος προσεκτικά θα δει τον μαέστρο σε αυτό.

Fed Ex

Ένα αρκετά διάσημο λογότυπο . Ο κενός χώρος ανάμεσα στο “E” και το “x” δημιουργεί ένα βέλος δηλώνοντας ταχύτητα και ακρίβεια.

Formula 1

Αρχικά μπορεί να μην έχει πολύ νόημα αλλά αν το παρατηρήσει κάποιος προσεκτικά θα δει το ’1′ στον αρνητικό χώρο ανάμεσα στο F και τις γραμμές.

LG

 

Μπορείς να εντοπίσεις καμία ομοιότητα με τον pacman; Γύρισε το λίγο, μετακίνησε την μύτη προς τα πάνω και θα την δεις!

City Direct

Αυτό είναι λιγάκι πιο δύσκολο να το παρατηρήσει κάποιος. Αν κοιτάξεις στο μαύρο χώρο του λογότυπο θα δεις ότι το αεροπλάνο είναι περικυκλομένο από τα αρχικά της εταιρίας “C” και “D’.

Piano Forest

Ένα κομψό σχέδιο που κάνει τα πλήκτρα του πιάνου να μοιάζουν με δέντρα.

Northwest Airlines

Το λογότυπο της εταιρίας έχει ένα “N” και ένα “W” φτιαγμενα από την ίδια εικόνα. Αλλά αν παρατηρήσεις προσεκτικά θα βρεις μια πυξίδα που δείχνει βορειοδυτικά.

Mosleep

 

Όπως υπαινίσσεται και το όνομα, η Mosleep είναι οργάνωση από γιατρούς που αντιμετωπίζουν τις διαταραχές ύπνου. Το λογότυπο της εταιρίας είναι το αρχικό “M” σχεδιασμένο έτσι ώστε να θυμίζει κρεβάτι.

 

Eighty 20

Σε αυτό το λογότυπο τα τετράγωνα είναι η δυαδική αναπαράσταση του ονόματος, με τα μπλε τετράγωνα να αντιπροσωπεύουν το ’1′ και τα γκρι το ’0′. Αυτό την δημιουργεί την σειρά 1010000 για την πάνω γραμμή σχηματίζοντας τον αριθμό 80 σε δυαδική μορφή και την σειρά 0010100 για τον αριθμό 20.

Τέλος σας αφήνουμε με ένα υπέροχο λογότυπο σχεδιασμένο για μια εκδήλωση της IBM

Kotsanas

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος