Δεν έχω στοιχεία περί εκβιασμού και εκφοβισμού βουλευτών

Ημερομηνία: 20-01-2022

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει δει αποδεικτικά στοιχεία περί εκβιασμού ή εκφοβισμού από την πλευρά του προσωπικού του, ύστερα από τους ισχυρισμούς βουλευτή των Τόρις που ζήτησε την παραίτησή του.

Ερωτηθείς για τους ισχυρισμούς του βουλευτή Γουίλιαμ Ραγκ, ο Τζόνσον δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Δεν έχω δει στοιχεία, δεν έχω ακούσει στοιχεία που να στηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς».

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Τζόνσον δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός καταδικάζει κάθε μορφή εκφοβισμού και παρενόχλησης. Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον αρνήθηκε να κάνει κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο για τους ισχυρισμούς που κυκλοφόρησαν, αλλά ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός «καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή εκφοβισμού και παρενόχλησης», απάντησε: «Ναι».

Ο Ραγκ κατηγόρησε την κοινοβουλευτική ομάδα του Μπόρις Τζόνσον για «εκφοβισμό» και «εκβιασμό» και ενώ η Βρετανία βιώνει μια «κρίση ηγεσίας» μετά τα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ, με πολλούς πολιτικούς να καλούν τον Τζόνσον σε παραίτηση. Ο Γουίλιαμ Ραγκ προέτρεψε τα μέλη του κοινοβουλίου να αναφέρουν το θέμα στην αστυνομία.

«Τις τελευταίες ημέρες αρκετοί βουλευτές αντιμετώπισαν πιέσεις και εκφοβισμούς από μέλη της κυβέρνησης λόγω της δηλωμένης ή υποτιθέμενης επιθυμίας τους για εκκίνηση της διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης στην ηγεσία του κόμματος του πρωθυπουργού», είπε ο Ραγκ, ο οποίος προεδρεύει της Δημόσιας Διοίκησης και της Επιρροής του Κοινοβουλίου και Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος