Εκλογές στην Τουρκία: Οξύνονται οι τόνοι παραμονή εκλογών

Ημερομηνία: 26-05-2023

Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσάρογλου διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν όσους περισσότερους ψηφοφόρους μπορούν. 

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Τουρκία λίγα μόνο 24ωρα πριν οι Τούρκοι προσέλθουν και πάλι στις κάλπες για το β΄γύρο των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης. 

Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσάρογλου διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν όσους περισσότερους ψηφοφόρους μπορούν. 

«Είναι συνεργάτης και προστάτης των τρομοκρατών και τον καλεί σε τηλεμαχία» δηλώνει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εξαπολύοντας τα πυρά του προς τον Ερντογάν καλώντας τον παράλληλα σε τηλεμαχία.

«Αν θέλει ο Θεός, αυτή την Κυριακή με την νίκη της υποψηφιότητας του Κόμματος Διαιοσύνης και Ανάπτυξης να ολοκληρώσουμε αυτή την δουλειά, και τη Δευτέρα να γιορτάσουμε την Άλωση  όλοι μαζί» δήλωσε με τη σειρά του ο Ταγίπ Ερντογάν.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν σαφή προβάδισμα στον Ταγίπ Ερντογάν με 53,4 έναντι 46,6 που συγκεντρώνει ο Κιλιτσάρογλου. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ανατποκριτή του ΣΚΑΪ η συμμετοχή του λαού είναι εκείνη που θα παίξει σημαντικό ρόλο.

Παράλληλα, επισημαίνει, πως οι περισσότεροι δεν στέκονται στην πιθανή νίκη Ερντογάν αλλά στην επόμενη μέρα για την τουρκική οικονομία.

Δεν ασχολούνται με τον Ερντογάν αλλά με την οικονομία.

Επιτόκιο 20% δίνουν οι τράπεζες για συνάλλαγμα

Την ίδια στιγμή η χώρα αντιμετωπίζει όπως φαίνεται τεράστιο έλλειμμα στο συνάλλαγμα.  Χθες και σήμερα οι τράπεζες δίνουν επιτόκιο για συνάλλαγμα 17% στο ευρώ και 20% στο δολάριο. 

Πηγή: skai.gr

Kotsanas

Kotsanas

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος