Ευρωβουλευτής της Λεπέν προσχώρησε στο κόμμα του Ζεμούρ

Ημερομηνία: 20-01-2022

Ένας Γάλλος ευρωβουλευτής εγκατέλειψε σήμερα τον Εθνικό Συναγερμό (Rassemblement National), το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν, για να ενταχθεί στις τάξεις του αντιπάλου της ακροδεξιού προεδρικού υποψηφίου Ερίκ Ζεμούρ, λέγοντας ότι θεωρεί πως η Λεπέν δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει τις εκλογές του Απριλίου.

Ο Ζεμούρ, ένα νέο πρόσωπο στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας, βλέπει τις τελευταίες εβδομάδες να αποδυναμώνεται η προεκλογική του εκστρατεία, έπειτα από μια αρχική ραγδαία άνοδο στις δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου. Βρίσκεται στην τέταρτη θέση, πίσω από τον κεντροδεξιό πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τη συντηρητική Βαλερί Πεκρές και την Λεπέν.

Το ότι ο ευρωβουλευτής Ζερόμ Ριβιέρ προσχώρησε στο στρατόπεδο του Ζεμούρ και θα τον στηρίξει έπειτα και από την ανάλογη κίνηση ενός συντηρητικού βουλευτή στις αρχές του μήνα, πιθανόν να βοηθήσει τον Ζεμούρ να τονώσει την υποψηφιότητά του και τον ισχυρισμό του ότι μόνο εκείνος μπορεί να ενώσει την ακροδεξιά με τους πιο συμβατικούς συντηρητικούς, μια στάση την οποία ενστερνίζεται και ο ίδιος ο Ριβιέρ.

«Η Μαρίν Λεπέν δεν είναι σε θέση να κερδίσει. Δεν θα μπορέσει ποτέ να συσπειρώσει τους συντηρητικούς και τους λαϊκιστές», δήλωσε ο Ριβιέρ στο Reuters, χαρακτηρίζοντας «άδικο» το κοινό μέτωπο το οποίο πολλά κόμματα και ψηφοφόροι σχηματίζουν γύρω από τον Εθνικό Συναγερμό, που συχνά καταλήγει απομονωμένος.

«Ο Ερίκ Ζεμούρ μπορεί να το κάνει. Είναι ο μόνος που μπορεί να αλλάξει ριζικά το πολιτικό σκηνικό της Γαλλίας ώστε… οι ιδέες των δεξιών ψηφοφόρων να μπορούν να κερδίσουν», πρόσθεσε.

Ο Ριβιέρ, ο οποίος εγκαταλείπει τον ρόλο του επικεφαλής της ομάδας του Εθνικού Συναγερμού στο ευρωκοινοβούλιο, δήλωσε ότι περιμένει και άλλους να αυτομολήσουν και να στο πλευρό του Ζεμούρ.

Ο Εθνικός Συναγερμός αντιπαρήλθε την κίνηση του Ριβιέρ με τον υποδιευθυντή της εκστρατείας της Λεπέν, τον Ζαν-Φιλίπ Τανγκί, να δηλώνει στην εφημερίδα Le Figaro ότι ήταν αρκετά αναμενόμενο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος