Νέα Συσκευή Μετατρέπει την Κίνηση του Ματιού σε Γραπτό Κείμενο

Ημερομηνία: 12-10-2012

Ο γιατρός Jean Lorenceau του πανεπιστημίου Pierre et Marie Curie στο Παρίσι ανέπτυξε μία ιατρική συσκευή που μεταφράζει τιςκινήσεις του ματιού σε γραφή. Μέχρι τώρα είχαν επιχειρήσει και άλλοι να δημιουργήσουν το τέχνασμα αυτό, όμως είχαν αποτύχει λόγω του ότι το ανθρώπινο μάτι αντιδρά ενστικτωδώς στο περιβάλλον και κάνει πολλές «αθέλητες» κινήσεις. Στην πραγματικότητα δεν έχουμε τον έλεγχο πάνω σε αυτό το όργανο όπως θα φανταζόμασταν.

Η διαφορά αυτή την φορά, είναι ότι ο Lorenceau ανακάλυψε ότι μια οπτική ψευδαίσθηση ονομαζόμενη reverse phi motion, επέτρεπε την δημιουργία ενός συστήματος που θα ξεχώριζε τις ομαλές κινήσεις του ματιού και θα παρακολουθούσε μόνο αυτές.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι με μια συνεδρία 90 λεπτών το άτομο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το σύστημα για να γράφει 20 χαρακτήρες το λεπτό.

Αυτό μπορεί να μην ακούγετε τόσο συναρπαστικό αλλά ουσιαστικά η συσκευή παρέχει έναν νέο τρόπο έκφρασης για τα άτομα με αναπηρίες. Παράλληλα με τα γράμματα, οι ασθενείς θα μπορούν να χρησιμοποιούν την συσκευή για να γράφουν αριθμούς ή ακόμα και να σχεδιάζουν.

Μια περαιτέρω ανάλυση της παρούσας ανακάλυψης μπορείτε να βρείτε στο journal Current Biology.

 

Παρόμοια Άρθρα:

Kotsanas

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος