Ο Άνθρωπος με την πιο Μπάσα Φωνή στον Κόσμο

Ημερομηνία: 10-10-2012

Ο Αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης Tim Storms κρατάει το ρεκόρ για την πιο μπάσα φωνή του κόσμου του κόσμου, έχοντας την δυνατότητα να φτάσει νότες, που μόνο ζώα σαν τους ελέφαντες μπορούν να ακούσουν.

Η φωνή του μπορεί να φτάσει νότες τόσο χαμηλές σαν την G-7, στα 0,189 Hz. Αυτή είναι η νότα σολ, 8 οκτάβες κάτω από την χαμηλότερη σολ του πιάνου! Είναι τόσο χαμηλή που ούτε ο ίδιος ο Storm δεν μπορεί να την ακούσει…

«Μπορώ όμως να τις νιώσω,» λέει στο CNN.

Μπορώ κατά κάποιο τρόπο να τις ακούσω, στο βαθμό που παράγεται ήχος από τις φωνητικές μου χορδές, αλλά όσο αφορά τις πολύ χαμηλές συχνότητες είναι κάτι που απλά νιώθω.

Πέρα από το ρεκόρ για την χαμηλότερη νότα που έχει παραχθεί από άνθρωπο, ο Storm έχει επίσης και την ευρύτερη φωνητική γκάμα με την απίστευτη ικανότητα να φτάνει νότες στο εύρος των 10 οκτάβων.

[youtube id=”8jCPl7Rcmm0″ width=”600″ height=”350″]

Γεννημένος στη Tulsa της Οκλαχόμα και μεγαλωμένος στο Waterloo της Indiana, η μουσικές του δυνατότητες φανερώθηκαν σε νεαρή ηλικία. Μόλις 4 μέρες αφού τελείωσε το σχολείο, ξεκίνησε την καριέρα του στην χριστιανική μουσική και από τότε έχει εμφανιστεί σε πολλά μουσικά γκρουπ.

Εντελώς τυχαία συναντήθηκε με ένα ειδικό ωτορινολαρυγγολόγο μετά από μια συναυλία όπου του δόθηκε η ευκαιρία να μάθει περισσότερα για την φωνή του και για το πως μπορεί να φτάσει αυτές τις συχνότητες.

Μου είπε ότι οι φωνητικές μου χορδές ήταν περίπου διπλάσιες από το κανονικό – από αυτές που συνήθιζε να βλέπει τέλος πάντων – και οι αρυταινοειδής μυείς γύρω από τις φωνητικές μου χορδές είχαν πολύ περισσότερη κινητικότητα από το συνηθισμένο.

Ο Storm έχει το ρεκόρ για την χαμηλότερη φωνή για πάνω από 10 χρόνια, ρεκόρ το οποίο ίσως καταφέρει να ξεπεράσει ξανά. Ο ίδιος δήλωσε στο CNN:

Φαίνεται να φτάνω όλο και χαμηλότερα καθώς μεγαλώνω