«Ο Covid θα είναι ναι μαζί μας για πολλά χρόνια, ίσως για πάντα», λέει ο υπ. Υγείας

Ημερομηνία: 20-01-2022

Ο Covid-19 θα μπορούσε να είναι μαζί μας για πάντα, εκτίμησε ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, μία μέρα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνηση ότι καταργεί τους περισσότερους περιορισμούς του κορωνοϊού την επόμενη εβδομάδα.

«Ο Covid δεν φεύγει, θα είναι μαζί μας για πολλά, πολλά χρόνια, ίσως για πάντα και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό», είπε ο Σατζίντ Τζάβιντ μιλώντας στο Sky News την Πέμπτη.  «Μπορεί κάλλιστα να κάνουμε κάποιο είδος ετήσιου εμβολιασμού», πρόσθεσε. «Εκεί θα καταλήξουμε πιθανώς, αλλά είναι πραγματικά δύσκολο να κρίνει κανείς. . . πού θα είμαστε μακροπρόθεσμα».

Αναφερόμενος στην χαλάρωση των μέτρων που ανακοινώθηκε, είπε ότι η μετάβαση κατέστη δυνατή χάρη στην εκστρατεία εμβολιασμού της Αγγλίας, τα τεστ της καθώς και την προμήθεια αντιικών φαρμάκων. 

«Είναι αυτά τα πράγματα που θα μας επιτρέψουν να ζήσουμε με τον Covid», είπε.

Στο μεταξύ, σε άλλη του συνέντευξη στο ραδιόφωνο του BBC, αναφέρθηκε στο σκάνδαλο με τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ, που πραγματοποιήθηκαν κατά παράβαση των κανόνων καραντίνας της Αγγλίας στο απόγειο της πανδημίας. Όπως είπε, το σκάνδαλο ήταν «επιζήμιο».  «Φυσικά τέτοια πράγματα βλάπτουν τη δημοκρατία μας», είπε ο Τζαβίντ, προσθέτοντας ότι πρέπει «να μάθουμε τα γεγονότα». . . για να μπορέσουμε όλοι μετά να καταλήξουμε σε μια κρίση».

naftemporiki.gr

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος