Ο Κυρανάκος γενικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ!

Ημερομηνία: 22-06-2021


Να αιφνιδιάσει ήθελε η Σοφία Σακοράφα επιλέγοντας τον Σωτήρη Κυρανάκο, έναν εκ των υπαλλήλων του ΣΕΓΑΣ, ως το πρόσωπο πάνω στο οποίο θα χτίσει τη δική της ομάδα. 

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Προερχόμενος από την δεξιά πτέρυγα ως άνθρωπος του Ορφανού και του Ιωαννίδη καθώς σπούδασε στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά τον παγκόσμιο τελικό στίβου του 2009 που έγινε στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε στον ΣΕΓΑΣ συνεργαζόμενος αρχικά με το Μάκη Ασημακόπουλο και ακολούθως με πολλά από τα υπάρχοντα στελέχη της ομοσπονδίας (Μελέτογλου, Ματάκης, κλπ.).
Έκτοτε πέρασε από διάφορα πόστα, πότε στο Mαραθώνιο, πότε στις Eθνικές ομάδες, πότε στην κοινωνική ευθύνη, πάντα τριγύρω από τα σημαντικά πόστα αλλά ποτέ ως επικεφαλής σε κάποιο από αυτά, κάτι που το έφερε βαρέως βλέποντας τον περίγυρό του.

Ίσως γιατί είχε περισσότερες γνώσεις και προσόντα από άλλους υπαλλήλους, ίσως γιατί μπορεί να ήταν απειλή για την ομάδα Ασημακόπουλου, ίσως γιατί θα έφερνε πολλές αλλαγές η δική του ανάδειξη, όπως και να έχει όμως για μία δεκαετία ήταν στην οπισθοφυλακή.
Μέχρι που ανέλαβε πρόεδρος η Σοφία Σακοράφα και ο Σωτήρης Κυρανάκος ήταν από τους πρώτους που έθεσε εαυτόν στη διάθεσή της για να κάνει το μεγάλο βήμα πρός τα πάνω. Εξέλιξη που δεν άρεσε σε πολλούς στα γραφεία της Συγγρού καθώς με Κυρανάκο γενικό διευθυντή θα προκύψει μεγάλο ανακάτεμα της τράπουλας.

Τι θα αποφασίσει το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ δεν γνωρίζουμε, όμως γνωρίζουμε πως δεν υπήρξε κάποια νομότυπη διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος, γιατί αν υπήρχε θα έχουμε δεκάδες αν όχι εκατοντάδες βιογραφικά και αιτήματα από ενδιαφερόμενους με πτυχία, γνώσεις, προϋπηρεσία κλπ. Περιμένουμε να δούμε τις διαφανείς διαδικασίες που πρεσβεύει η κυρία πρόεδρος.

Το άλλο όνομα που είχε σε αναμονή η πρόεδρος αλλά την τελευταία στιγμή φοβήθηκε τις αντιδράσεις γιατί έχει κι ένα βεβαρημένο παρελθόν όπως και να το κάνουμε, ήταν του Λάμπρου Παπακώστα που κατόπιν συνεννόησης με τον Κεντέρη θεωρούσαν πως είναι ο καταλληλότερος…
Χαμένος δεν θα πάει όμως ο Λάμπρος, που ζήτησε να διαχειριστεί το εμπορικό κομμάτι του μαραθωνίου και με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο ο Λάμπρος μαζί με τον Κώστα θα είναι μέσα στο παιχνίδι της οικονομικής διαχείρισης.