ΡΩΜΗ 2022: Για την ανατροπή το ντουέτο, για την έκπληξη το ομαδικό

Ημερομηνία: 12-08-2022


Μια ανατροπή που είναι εφικτή κυνηγά το ντουέτο των Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου στο Φόρο Ιτάλικο, εκεί όπου οι Ιταλίδες δεν θα τις επιτρέψουν να τις βγάλουν από το βάθρο τόσο εύκολα.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Mε τις ομάδες στον προκριματικό του ελεύθερου ομαδικού να είναι μόνο 9, θα προκριθούν όλες τους απευθείας στον τελικό που είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Δευτέρα. Με την ισχυρή Ισπανία, η οποία ήταν 4η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και 2η στο περσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, να μην κατεβάζει ομάδα, η Εθνική θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια ομάδα λιγότερη. Η ομάδα της Αναστασίας Γκούτσεβα αποτελούμενη από τις Μαρία Αλζιγκούζη Κομηνέα, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου, Ανδριάνα Μισίκεβιτς, Μαρία Καραπαναγιώτου, Ζωή Αγραφιώτη και Ζωή Καράγγελου, θα βρεθεί εναντίον της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ουκρανία, όπως επίσης στην διοργανώτρια Ιταλία και την επικίνδυνη Γαλλία.

Έναν μεγάλο αγώνα κόντρα στην Ιταλία θα δώσουν και πάλι οι Ελληνίδες αλλά αυτή την φορά στην μάχη θα ριχθεί το δίδυμο Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου, που θα πάρει μέρος στον τελικό του ελεύθερου ντουέτου. Στο παγκόσμιο της Βουδαπέστης το ελληνικό ντουέτο κατετάγη 6ο με 89.7000, βαθμολογία την οποία έχουν ξεπεράσει ήδη από τον προκριματικό στον οποίο συγκέντρωσαν 90.0000 βαθμούς. Το φαβορί είναι ξεκάθαρα η Ουκρανία, που αν επαναλάβει ξανά σκορ πάνω από τους 94.0000 βαθμούς δεν θα απειληθεί από καμία άλλη ομάδα. Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται και το δίδυμο από την Αυστρία, αποτελούμενο από τις Ελληνίδες σε καταγωγή, Άννα Μαρία και Ειρήνη Αλεξανδρή, οι οποίες στον προκριματικό συνέλεξαν 92.6000 βαθμούς. Να υπενθυμίσουμε ότι οι δυο αδερφές ήταν 3ες και στο παγκόσμιο και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Μόνο το χάλκινο μετάλλιο είναι αυτό που θεωρητικά δεν είναι σίγουρο, διότι μόνο 6667 βαθμοι χωρίζουν την Ελλάδα από την Ιταλία.

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος