Σύσκεψη υπό Θεοδωρικάκο για μέτρα ενίσχυσης της ασφάλειας στη χώρα

Ημερομηνία: 21-03-2023


Σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Η αποδοτικότερη συνεργασία κι ο συντονισμός όλων των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας σε ολόκληρη τη χώρα, για την καλύτερη εφαρμογή των υπηρεσιακών σχεδίων της αστυνομίας με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, τέθηκε επί τάπητος κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης, και το επιτελείο του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. με επικεφαλής τον νέο αρχηγό, αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκαν συγκεκριμένα μέτρα για:

  • Την αύξηση των περιπολιών στο λεκανοπέδιο της Αττικής, τη Θεσσαλονίκη και τα αστικά κέντρα όλης της χώρας, όπου παρουσιάζεται αυξημένη παραβατικότητα.
  • Την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, ιδιαίτερα στον Έβρο, και την αποτροπή εισόδου στη χώρα παράνομων μεταναστών.
  • Την πλήρη φύλαξη κρίσιμων υποδομών και στόχων.
  • Την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε αεροδρόμια και τουριστικούς προορισμούς, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.
  • Τη διαφύλαξη της τάξης και την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών ενόψει των εκλογών.

Επίσης, αποφασίστηκε η ενίσχυση του κέντρου συντονισμού της ΕΛ.ΑΣ. στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) για τη διαχείριση των αθλητικών εκδηλώσεων και αγώνων, καθώς και των συγκεντρώσεων και πορειών.

Το κέντρο συντονισμού θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του υφυπουργού, Ελευθέριου Οικονόμου, και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, και θα συντονίζει συνολικά τη δράση των αστυνομικών δυνάμεων όλων των Διευθύνσεων που συμμετέχουν στη λήψη μέτρων.

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος