Βουλευτής των Τόρις κατηγορεί την κυβέρνηση Τζόνσον για «εκβιασμό»

Ημερομηνία: 20-01-2022

Ένας βουλευτής των Τόρις κατηγόρησε την κοινοβουλευτική ομάδα του Μπόρις Τζόνσον για «εκφοβισμό» και «εκβιασμό» και ενώ η Βρετανία βιώνει μια «κρίση ηγεσίας» μετά τα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ, με πολλούς πολιτικούς να καλούν τον Τζόνσον σε παραίτηση. Ο Γουίλιαμ Ραγκ προέτρεψε τα μέλη του κοινοβουλίου να αναφέρουν το θέμα στην αστυνομία.

«Τις τελευταίες ημέρες αρκετοί βουλευτές αντιμετώπισαν πιέσεις και εκφοβισμούς από μέλη της κυβέρνησης λόγω της δηλωμένης ή υποτιθέμενης επιθυμίας τους για εκκίνηση της διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης στην ηγεσία του κόμματος του πρωθυπουργού», είπε ο Ραγκ, ο οποίος προεδρεύει της Δημόσιας Διοίκησης και της Επιρροής του Κοινοβουλίου και Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων.

“The reports of which I’m aware would seem to constitute blackmail.”

Tory MP and Public Administration and Constitutional Affairs Committee chair William Wragg tells MPs to report to police any attempts to “blackmail” them over their support for a no confidence vote in the PM. pic.twitter.com/NkIZQ7Q6f0

— Channel 4 News (@Channel4News) January 20, 2022

Ο Γουίλιαμ Ραγκ, ο οποίος έχει ζητήσει στο παρελθόν να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός, είπε επίσης ότι είχαν απειλήσει να αποσύρουν τη χρηματοδότηση των φορολογουμένων από περιοχές που εκπροσωπούνται από αντάρτες βουλευτές.

«Ο εκφοβισμός ενός μέλους του Κοινοβουλίου είναι σοβαρή υπόθεση», είπε ο Ραγκ. «Επιπλέον, αναφορές για τις οποίες γνωρίζω φαίνεται ότι συνιστούν εκβιασμό».

Ο Μπόρις Τζόνσον, παρά τις αντιδράσεις, δήλωσε την Τετάρτη πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί κατά την παρέμβασή του στην Βουλή των Κοινοτήτων. Την ίδια ώρα βουλευτές υποστηρίζουν ότι αν δεν παραιτηθεί θα προσπαθήσουν να προχωρήσουν σε πρόταση μομφής σχετικά με τα υποτιθέμενα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ την περίοδο που η χώρα βρισκόταν σε καθεστώς lockdown.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές κατά τη διάρκεια της ώρας του πρωθυπουργού, ο Τζόνσον είπε ότι ζήτησε «ειλικρινά συγγνώμη» για την παρουσία του σε ένα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ τον Μάιο του 2020.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος