Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2026
ENQUIRE / NEWSROOM
Η ουσία της ημέρας.Χωρίς τον θόρυβο.
Τώρα25 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας «Jean Monnet»
Κόσμος

«Θέλετε να βάλετε τα παιδιά στον γύψο»

Κόσμος22.10.20261 λεπτό
Μποφόρ και αποδοκιμασία κατά Κυριαζίδη μετά τη νέα επίθεση στη Ζωή Κωνταντοπούλου με βαρείς χαρακτηρισμούς



Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά την απαγόρευση χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να περιορίσει τους νέους, υποστηρίζοντας ότι «σας έχουν καταλάβει και δεν μπορείτε να τους κρυφτείτε». «Σκεφτήκατε να τους “βάλετε στον γύψο”», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ υποστήριξε ότι η Πλεύση Ελευθερίας είχε προτείνει να προσκληθούν οι νέοι στη Βουλή, ώστε να εκφράσουν τις απόψεις τους, πρόταση που, όπως είπε, η κυβέρνηση απέρριψε.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών, υπονομεύει την ασφάλειά τους και υποθηκεύει το μέλλον τους. Όπως υποστήριξε, οι νέοι βρίσκονται απέναντι στην κυβέρνηση στην προσπάθειά τους «να ονειρευτούν και να ζήσουν μια αξιοβίωτη ζωή».

«Πάρα πολύ σύντομα τελειώνουν οι ημέρες σας στην εξουσία και πάρα πολύ σύντομα θα αναπνεύσει η κοινωνία», ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι τα παιδιά θα καταφέρουν τελικά να ζήσουν τη ζωή που τους αξίζει.

Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι το κόμμα της τάσσεται «με τους πολίτες και με τα παιδιά» και ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει στη Νέα Δημοκρατία να «τα βάλει στον γύψο». Παράλληλα, αναφέρθηκε στις πρόσφατες κινητοποιήσεις μαθητών και φοιτητών, λέγοντας ότι η Πλεύση Ελευθερίας βρίσκεται στο πλευρό τους και ότι οι κινητοποιήσεις τους έστειλαν «ένα μήνυμα δυναμισμού, διεκδίκησης και αισιοδοξίας».

Στη συνέχεια, απευθυνόμενη στον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έθεσε το ζήτημα της διαχείρισης της τραγωδίας των Τεμπών, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν επέδειξε την ίδια ευαισθησία για τα παιδιά και τα θύματα.

«Πού ήταν, κ. Σκέρτσο, η ευαισθησία σας για τα παιδιά και για τα θύματα, όταν σας έστελνε σε εσάς προσωπικά e-mail ο Τριαντόπουλος στις 9 Μαρτίου του 2023 για το μπάζωμα;», ανέφερε, συνεχίζοντας την επίθεσή της με αναφορές στις επιχειρήσεις απομάκρυνσης υλικών από τον τόπο του δυστυχήματος.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε επίσης στη στάση της τότε υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη, απέναντι στους συγγενείς των θυμάτων, υποστηρίζοντας ότι την ώρα που γίνονταν εργασίες στον τόπο της τραγωδίας, οι γονείς δέχονταν προτάσεις για ψυχολογική υποστήριξη.

Παράλληλα, επέκρινε την κυβέρνηση για την κατάσταση στις σχολικές υποδομές, υποστηρίζοντας ότι το ενδιαφέρον της για την προστασία των παιδιών είναι υποκριτικό. Όπως ανέφερε, σε σχολεία «καταρρέουν ταβάνια», μαθητές τραυματίζονται λόγω ακατάλληλων εγκαταστάσεων και υπάρχουν ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Έκανε ακόμη αναφορά στα ιδιωτικά σχολεία, υποστηρίζοντας ότι «τα αγοράζουν funds», ενώ κατήγγειλε προβλήματα στη λειτουργία σχολικών μονάδων στη Γκράβα και στον Κολωνό, τα οποία, όπως είπε, έχουν εκκενωθεί και δεν λειτουργούν υπό τον φόβο έκρηξης.

«Εσείς θα προστατέψετε τα παιδιά; Όχι βέβαια», κατέληξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αμφισβητώντας ευθέως τις κυβερνητικές προθέσεις και τη σκοπιμότητα του νομοσχεδίου για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.