Άγκυρα για Ρόδο: «Αν γίνει βάση UAV θα βλάψει την σταθερότητα και την ειρήνη στο Αιγαίο»

Ημερομηνία: 27-08-2026


Ανακοίνωση σχετικά με την πιθανότητα να δημιουργηθεί εγκατάσταση βάσης Μη Επανδρωμένων Εναέριων Οχημάτων στη Ρόδο – κάτι πάντως που δεν επιβεβαιώνεται από αρμόδιες πηγές στην Αθήνα – εξέδωσε η Άγκυρα, σημειώνοντας ότι μία τέτοια εξέλιξη θα έβλαπτε την ειρήνη και τη σταθερότητα στο Αιγαίο.

Μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας επαναφέρει το ζήτημα της «αποστρατιωτικοποίησης» και τονίζει ότι η Τουρκία «θα συνεχίσει να προστατεύει αποφασιστικά τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της, που απορρέουν από διεθνείς συνθήκες και να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα αναλόγως».

Το τουρκικό ΥΠΑΜ πάντως χαρακτηρίζει «θετικό βήμα» την απόφαση μεταφοράς των Patriot από την Κάρπαθο στην Κρήτη.

«Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε όλα τα εποικοδομητικά βήματα που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή μας και που συμμορφώνονται με το διεθνές δίκαιο και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συνθήκες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος