«Ανάσα» σε Μόρνο και Φράγμα Πηνειού από τις βροχές

Ημερομηνία: 24-01-2026



Προσωρινή λύση στο ζήτημα της λειψυδρίας στον Μόρνο φαίνεται πως έδωσε η κακοκαιρία καθώς, μετά τις πρόσφατες βροχές, η στάθμη της λίμνης, σε σχέση με τον Νοέμβριο,  έχει ανέβει κατά 25%.

Τον Νοέμβριο είχαμε 362 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, ενώ τον Ιανουάριο οι μετρήσεις δείχνουν 481 κυβικά μέτρα νερού.

Αισθητά βελτιωμένη είναι η εικόνα και στην της τεχνητή λίμνη Καραμανλή στο φράγμα του Πηνειού, καθώς τα χιόνια στον Ερύμανθο και οι βροχές των τελευταίων ημερών στην Ηλεία αύξησαν θεαματικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού, όπως αναφέρει το ertnews.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων, η στάθμη του νερού έχει φτάσει ήδη τα 82 μέτρα, όταν τον περσινό Απρίλιο η αρδευτική περίοδος ξεκίνησε από μόλις 83.

Τον Νοέμβριο είχαμε 362 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, ενώ τον Ιανουάριο οι μετρήσεις δείχνουν 481 κυβικά μέτρα νερού.

Με δεδομένο ότι παραδοσιακά σημειώνονται βροχές και τον Μάρτιο, εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία από τους κατοίκους και τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος