Αναβλήθηκε η δίκη του Χρ. Μαυρίκη για τους πυροβολισμούς
Στις 23 Απριλίου 2026 θα δικαστεί τελικά ο Χρήστος Μαυρίκης για τους πυροβολισμούς στη γειτονιά του στα Σπατα, πριν από δύο ημέρες.
Η υπόθεση αναβλήθηκε έτσι ώστε να προσέλθει να καταθέσει στο δικαστήριο ως μάρτυρας, ο άνδρας με τον οποίο ο κατηγορούμενος φέρεται να διαπληκτίστηκε.
Σε βάρος του Χρήστου Μαυρίκη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή όπλου κρότου λάμψης, άσκοπους πυροβολισμούς, παράνομη κατοχή πυρομαχικών (αμπούλες για κρότου λάμψης) , απείθεια, απειλή και παράνομη κατοχή ναυτικής φωτοβολίδας.
Το χρονικό του επεισοδίου
Ο Χρήστος Μαυρίκης φέρεται να διαπληκτίστηκε με έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής και να πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα. Αμέσως μετά ταμπουρώθηκε στο σπίτι του, ενώ άνδρες της ΕΛΑΣ τον εντόπισαν λίγο αργότερα σε ένα χωράφι 100 μέτρα μακριά από το σπίτι του.
Από τον Μάιο του 2025 ο Χρήστος Μαυρίκης τελεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι, όρος που του επιβλήθηκε μετά την απολογία του για απόπειρα δωροδοκίας αρεοπαγίτη δικαστή.


