Από το Τόκιο ξεκινά την ασιατική τουρνέ η Τζένγκο
Σε ένα από τα πιο δυνατά μίτινγκ στο καλεντάρι της World Athletics θα πραγματοποιήσει η Ελίνα Τζένγκο το δεύτερο αγώνα της για φέτος καθώς θα ταξιδέψει στο Τόκιο για το περίφημο γκραν πρι και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Σιάμεν της Κίνας.
του Γιώργου Κατσαρού
[email protected]
Η 24χρονη αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαρίωβ η οποία παραμείνει στο Νο1 του παγκόσμιου ράνκινγκ του ακοντισμού από τις 23 Σεπτεμβρίου 2025, θα αγωνιστεί στο γκραν πρι του Τόκιο στις 17 Μαΐου.
Η Τζένγκο έχει αγωνιστεί φέτος μόνο σε έναν επίσημο αγώνα, στο ευρωπαϊκό κύπελλο στη Λευκωσία όπου με βολή στα 58.21μ ολοκλήρωσε στην 4η θέση.
Στο Τόκιο θα βρεθεί αντιμέτωπη μεταξύ άλλων, με τη χρυσή Ολυμπιονίκη του Παρισιού (2023) και παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2023 (Βουδαπέστη), Γιαπωνέζα Χαρούκα Κιταγούτσι. Στο Τόκιο επιστρέφει και η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2025 Χουλέισι Ανγκούλο (Εκουαδόρ). Μαζί και η Φλορ Ντενίς Ρουίζ Χουρτάδο (Κολομβία) που ήταν δευτεραθλήτρια κόσμου το 2023.
Από το Τόκιο, η Τζένγκο θα ταξιδέψει στο Σιέμεν της Κίνας για να αγωνιστεί στις 23 Μαΐου στο 2ο αγώνα της σειράς ντάιαμοντ λιγκ, που θα είναι ο πρώτος για το αγώνισμα του ακοντισμού. Θυμίζουμε ότι η Τζένγκο είναι η κάτοχος του διαμαντιού έχοντας κερδίσει στον τελικό της Ζυρίχης πέρσι με βολή στα 64.90μ.
Ατομικό ρεκόρ ο Γεννίκης
Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κώστας Γεννίκης στο μίτινγκ του Ντομαζλίτσε της Τσεχίας καθώς επικράτησε στη σφαιροβολία με βολή στα 19.37μ που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ για τον ίδιο στον ανοιχτό στίβο, καταρρίπτοντας το 19.30μ που είχε.


