Απολογείται ο 50χρονος οδηγός του φορτηγού με τον μισό τόνο σκανκ

Ημερομηνία: 04-05-2026



Στον ανακριτή Ηγουμενίτσας οδηγήθηκε σήμερα Δευτέρα το πρωί ο 50χρονος οδηγός του φορτηγού που μετέφερε 500 κιλά υψηλής περιεκτικότητας υδροπονικής κάνναβης (σκανκ), ποσότητα που κατασχέθηκε έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση του ελληνικού FBI.

Ο 50χρονος, υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορείται για εισαγωγή και μεταφορά στην ελληνική επικράτεια υδροπονικής κάνναβης.

Βάσει πληροφοριών του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, μετά τη σύλληψή του δεν ήταν συνεργάσιμος με τις ελληνικές αρχές.

Επιχείρηση του ελληνικού FBI

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας την περασμένη Πέμπτη 30 Απριλίου.

Κατά τον έλεγχο στο φορτηγό που έφτασε από Ιταλία, με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, οι αστυνομικοί εντόπισαν τις συσκευασίες με το σκανκ ανάμεσα στο νόμιμο φορτίο (παλέτες με ρολά κουζίνας και χαρτοπετσέτες).

Το φορτηγό είχε φορτωθεί στη Βαλένθια της Ισπανίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι ελληνικές διωκτικές αρχές αξιοποίησαν την πληροφορία από τις βουλγαρικές πως φορτηγά με βουλγαρικές πινακίδες ενδέχεται να μεταφέρουν ναρκωτικές ουσίες.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις του είδους που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα.

Τα κέρδη του κυκλώματος από τη διακίνηση των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν εκτιμάται από την ΕΛ.Α.Σ ότι θα ανέρχονταν σε 1,7 εκατ. ευρώ.

Εκτιμάται ότι ο κύριος όγκος της ποσότητας προοριζόταν για την Τουρκία, ενώ ένα μικρότερο μέρος φέρεται να προοριζόταν για διάθεση στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εντοπίστηκαν περισσότερα από 500 κιλά κάνναβης σε επικαθήμενο στον Λιμένα Ηγουμενίτσας – Συνελήφθη 50χρονος αλλοδαπός

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, συνελήφθη βραδινές ώρες χθες, Πέμπτη 30 Απριλίου 2026, στον Λιμένα Ηγουμενίτσας, 50χρονος αλλοδαπός, για εισαγωγή – μεταφορά ακατέργαστης κάνναβης στην ελληνική επικράτεια.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων και ύστερα από αστυνομικές ενέργειες, εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων και δημιουργίας προφίλ (profiling), πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Στο πλαίσιο αυτό, από αστυνομικούς του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων και Διεθνών Συνεργασιών, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηγουμενίτσας, καθώς και στελεχών και σκύλου – ανιχνευτή αρμόδιας λιμενικής Αρχής, ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Ειδικότερα, ο 50χρονος κατελήφθη να οδηγεί τράκτορα με επικαθήμενο, όπου, από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, εντοπίστηκαν 48 συσκευασίες πάνω σε παλέτες –μαζί με έτερες παλέτες που έφεραν νόμιμο φορτίο-, οι οποίες περιείχαν συνολικά 507 κιλά και 500 γραμμάρια κάνναβης.

Όπως προέκυψε, οι εν λόγω ποσότητες παρελήφθησαν το δεύτερο 15ημερο του Απριλίου, σε περιοχή της Ισπανίας, και εισήχθησαν ακτοπλοϊκά στην Ελλάδα από περιοχή της Ιταλίας.

Σημειώνεται ότι το παράνομο οικονομικό όφελος από τη διακίνηση της κατασχεθείσας ποσότητας κάνναβης εκτιμάται ότι θα υπερέβαινε το ποσό του 1.700.000 ευρώ.

Συνολικά από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 507 κιλά και 500 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • τράκτορας,
  • επικαθήμενο,
  • 120 ευρώ και
  • 2 κινητά.

Ο συλληφθείς οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Φωτ. ΕΛΑΣ

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος