Conference League: Ο ΠΑΟΚ, 1-1 με την Μπραν στο πρώτο ματς της Τούμπας
Ο ΠΑΟΚ έκανε στην άκρη την εσωστρέφεια και τα προβλήματα, κοίταξε στα μάτια την Μπραν των 20+ επίσημων αναμετρήσεων και στάθηκε στο ύψος του. Το τελικό 1-1 στην Τούμπα αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ανάμεσα στις δύο ομάδες, οι οποίες θα διεκδικήσουν την πρόκριση στη League Phase του Conference League.
Αποφασισμένος και με το μαχαίρι στα δόντια μπήκε ο ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση, απειλώντας από τα πρώτα δευτερόλεπτα του παιχνιδιού. Με ωραίο πάρσιμο της μπάλας, ο Χατσίδης μπήκε με φόρα μέσα στην περιοχή από πλάγια θέση, με τον νεαρό, ωστόσο, να στέλνει την μπάλα πολύ ψηλά άουτ.
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» συνέχισε με το πόδι στο γκάζι και λίγο έλειψε ο έτερος πιτσιρικάς της 11άδας, Ανέστης Μύθου, να χριστεί σκόρερ. Ο νεαρός φορ του ΠΑΟΚ εκτέλεσε από απόσταση και, μετά από μία κόντρα, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και πέρασε ξυστά από το αριστερό κάθετο δοκάρι των Νορβηγών.
Η πρώτη και τελευταία ευκαιρία των Νορβηγών στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 12ο λεπτό. Ο Φίνε, με ατομική ενέργεια, μπήκε μέσα στην «ασπρόμαυρη» περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον αμαρκάριστο Έρικσεν. Ο 31χρονος, ωστόσο, δεν στόχευσε σωστά, σπαταλώντας την ευκαιρία για την Μπραν.
Πολύ κοντά στο γκολ έφτασε ο ΠΑΟΚ στο 19’, η μπάλα όμως δεν του έκανε το χατίρι. Ο Τάισον άνοιξε στον Γιαννούλη, αυτός μπήκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ξεμαρκαρίστηκε με μία όμορφη προσποίηση και πάσαρε στον ερχόμενο Χατσίδη, ο οποίος, έχοντας ολόκληρο το τέρμα στο έλεός του, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, γλείφοντας το αριστερό κάθετο δοκάρι.
Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να απειλούν και στο 33’ χαράμισαν ακόμη μία καλή ευκαιρία. Ο Κένι, με γλυκιά σέντρα, βρήκε το κεφάλι του Σανταμαρία, με τον Γάλλο, βέβαια, να μην καταφέρνει να δώσει στην μπάλα τροχιά προς την εστία.
Στο 51’, ο Τάισον βρέθηκε με αρκετό ελεύθερο χώρο έξω από την περιοχή της Μπραν, εκτέλεσε, όμως ο αντίπαλος τερματοφύλακας δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα, καθώς η προσπάθεια του Βραζιλιάνου δεν είχε ούτε την απαιτούμενη δύναμη ούτε την κατάλληλη ακρίβεια.
Πέντε λεπτά αργότερα, η Μπραν έχασε μυθική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Ντε Ρέβε βρέθηκε ολομόναχος προ κενής εστίας, με τον Παβλένκα εξουδετερωμένο, όμως κατάφερε να μπερδέψει τα πόδια του και να χάσει μία απίθανη ευκαιρία, αφήνοντας τους συμπαίκτες του και τον πάγκο της νορβηγικής ομάδας με το στόμα ανοιχτό.
Η πίεση των Νορβηγών απέδωσε στο 57’, όταν η Μπραν πήρε το προβάδισμα. Ο Σόλτβεντ συνεργάστηκε άψογα με τον Έρικσεν, ο οποίος βρέθηκε ολομόναχος μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και με δυνατό, συρτό σουτ νίκησε τον Παβλένκα, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του και βάζοντας δύσκολα στους Θεσσαλονικείς για τη συνέχεια.
Ο ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός πως δυσκολευόταν να απειλήσει στο δεύτερο μέρος, βρήκε τη λύση στο 80’. Ο Λουσέ εκτέλεσε εξαιρετικά το κόρνερ, βρίσκοντας τον Μπάμπα μέσα στην περιοχή της Μπραν. Ο αμυντικός του «Δικεφάλου του Βορρά» νίκησε τους πάντες στον αέρα και με δυνατή κεφαλιά έφερε την αναμέτρηση στα ίσα, προκαλώντας μία μικρή έκρηξη ενθουσιασμού στις εξέδρες της Τούμπας και δίνοντας νέα πνοή στους γηπεδούχους.
Μάλιστα, στο 87’ ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά και στην ολική ανατροπή. Ο Τέιλορ έκανε το γύρισμα, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό της Μπραν και κατέληξε στον Εντιαγέ, ο οποίος αιφνιδιάστηκε. Ο Αφρικανός επιθετικός έκανε ένα αδύναμο πλασέ, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να πραγματοποιεί σημαντική επέμβαση και να σώζει την ομάδα του από ένα βέβαιο γκολ, κρατώντας το 1-1 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.


