«Δεν υπάρχουν σχέδια για απαγχονισμούς. Είναι εκτός συζήτησης»

Ημερομηνία: 15-01-2026



Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας δεν σχεδιάζει εκτελέσεις με απαγχονισμό στο πλαίσιο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο Fox News, ο Αραγκτσί ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει σχέδιο για απαγχονισμό. Ο απαγχονισμός είναι εκτός συζήτησης», όπως μεταδίδει το Reuters.

Η δήλωση έρχεται σε μια περίοδο διεθνούς ανησυχίας για την καταστολή των διαδηλώσεων στο Ιράν. Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού, οι απαγχονισμοί παραμένουν συνηθισμένη πρακτική στις ιρανικές φυλακές, σύμφωνα με την οργάνωση Iran Human Rights Society, με έδρα τη Νορβηγία.

Οι διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, ζητώντας προστασία για τους κρατούμενους και τήρηση των δικαιωμάτων τους.

Δείτε επίσης:

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος