Δολοφονία 27χρονου στον Άγιο Δημήτριο: Όσα έγιναν στο «ματωμένο ραντεβού» των δύο αντίζηλων
Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για την δολοφονία του 27χρονου, γιου υψηλόβαθμου αξιωματικού της ΕΛΑΣ, την Τετάρτη το βράδυ στο πάρκο Ασυρμάτου στον ‘Αγιο Δημήτριο.
Όπως έγινε γνωστό συνελήφθη ένας 20χρονος ως δράστης της δολοφονίας, ένας 18χρονος, που ήταν παρών στο σκηνικό, καθώς και δύο νεαρές κοπέλες με τις οποίες συναντήθηκαν μετά το έγκλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές το κίνητρο για την δολοφονία του 27χρονου ήταν ερωτική αντιζηλία, καθώς ο φερόμενος δράστης είναι ο νυν σύντροφος της πρώην κοπέλας του θύματος.
Ο άτυχος 27χρονος φέρεται να έκανε προσπάθειες επικοινωνίας με την πρώην σύντροφό του, γεγονός που δεν άρεσε στον 20χρονο και αποφάσισαν να συναντηθούν στο πάρκο Ασυρμάτου για να λύσουν τις διαφορές τους. Εκεί οι δύο νεαροί άρχισαν να διαπληκτίζονται με τον 20χρονο να τραυματίζει θανάσιμα με μαχαίρι τον 27χρονο στην καρδιά. Όπως ισχυρίστηκε ο 18χρονος, που συνόδευε τον 20χρονο στο μοιραίο ραντεβού, προσπάθησε να τους χωρίσει, αλλά δεν πρόλαβε.
Στη συνέχεια ο δράστης μαζί με τον φίλο του έφυγαν από το σημείο με το όχημα τους και πήραν τις κοπέλες και πήγαν όλοι μαζί και κάθισαν σε ένα δωμάτιο.
Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του 20χρονου μέσω του 18χρονου που τον συνόδευε το βράδυ της δολοφονίας. Ο νεαρός που όπως δείχνουν τα στοιχεία δεν είχε άμεση εμπλοκή με το έγκλημα, ταράχτηκε από την κατάληξη της συνάντησης και μέσω τρίτου ήρθε σε επαφή με το ανθρωποκτονιών καθώς ένιωσε την ανάγκη να «εξομολογηθεί» όσα έγιναν.
Αμέσως μετά ο 20χρονος ενημερώθηκε από την ΕΛΑΣ να προσέλθει για να του κάνουν κάποιες ερωτήσεις και παραδόθηκε συνοδεία δικηγόρου στο ανθρωποκτονιών και ακολούθησε η τυπική διαδικασία για τη σύλληψή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος δράστης είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία καθώς είχε συλληφθεί για παράνομη οπλοκατοχή, όταν σε τυχαίο έλεγχο είχε βρεθεί και πάλι να φέρει μαζί του μαχαίρι.

Σημειώνεται, ότι από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος είχαν εξαιρέσει ως πιθανά κίνητρα τυχόν οπαδικά εξαιτίας του προφίλ του θύματος και ληστεία, αφού βρέθηκαν στην κατοχή του θύματος τα χρήματα, το κινητό του και τα προσωπικά του αντικείμενα. Όπως χαρακτηριστικά είπαν κορυφαίοι αξιωματικοί της ΔΑΟΕ, η εικόνα του εγκλήματος έδειχνε ως επιπόλαιη ενέργεια και όχι προσχεδιασμένη και άρα είχε πεδίο έρευνας. Κάτι που αποδείχτηκε στην πράξη, όπως και ότι επρόκειτο για έγκλημα με καθαρά προσωπικά κίνητρα.
Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να συλληφθούν όλοι, ο 20χρονος για ανθρωποκτονία και οι άλλοι τρεις για υπόθαλψη. Αναμένεται να οδηγηθούν το πρωί της Παρασκευής στον στρατιωτικό εισαγγελέα καθώς ο δράστης υπηρετεί στο Πολεμικό Ναυτικό και εκεί θα χωριστεί η δικογραφία.
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης είχε συλληφθεί στο παρελθόν σε τυχαίο έλεγχο για κατοχή μαχαιριού.


