Δυο νεκροί και δυο αγνοούμενοι στη Χάιφα
Οι σοροί δύο ανθρώπων ανασύρθηκαν από τα ερείπια στο σημείο της πτώσης βαλλιστικού πυραύλου που εκτόξευσε το Ιράν στη Χάιφα, στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται τις αρμόδιες υπηρεσίες διάσωσης της χώρας.
Κατά την Πυροσβεστική και την Υπηρεσία Διάσωσης του Ισραήλ, μετά από ώρες προσπαθειών σε συνεργασία με τη Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου, οι ισραηλινές δυνάμεις «διέσωσαν δύο παγιδευμένα άτομα που βρέθηκαν κάτω από τα ερείπια χωρίς σημάδια ζωής».
Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι πως δύο άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια. «Οι επιχειρήσεις και οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται αυτή τη στιγμή σε μια προσπάθεια να βρεθούν δύο επιπλέον παγιδευμένα/αγνοούμενα άτομα».
Σύμφωνα με το Al Jazeera, οι ισραηλινές αρχές ανέφρεραν ότι το κτίριο χτυπήθηκε από έναν μόνο, βαρύ πύραυλο ο οποίος κατέστρεψε το μισό κτίριο ενώ το τμήμα που έχει απομείνει είναι πολύ ασταθές, αυξάνοντας τον κίνδυνο κατάρρευσης, περιπλέκοντας παράλληλα τις έρευνες.
Η Χάιφα βρίσκεται συχνά στην πρώτη γραμμή, αποτελώντας στόχο για τους πυραύλους που εκτοξεύει το Ιράν λόγω της στρατηγικής της σημασίας. Βρίσκεται επίσης εντός της εμβέλειας των πυραύλων της Χεζμπολάχ που εκτοξεύονται από την άλλη πλευρά των συνόρων στον Λίβανο.
Ο πύραυλος που έπληξε τη Χάιφα ήταν μεταξύ ενός από τα τέσσερα μπαράζ που εκτόξευσε το Ιράν την Κυριακή.
Η ανησυχία των ισραηλινών αρχών είναι ότι εάν κλιμακωθούν οι επιθέσεις αυτή την εβδομάδα και εάν κρίσιμες υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των χημικών εργοστασίων και των πετροχημικών εργοστασίων, αποτελέσουν στόχοι, τότε όλες αυτές οι εγκαταστάσεις θα αποτελέσουν την πρώτη γραμμή σε αυτόν τον κλιμακούμενο πόλεμο πυραύλων μεταξύ Ιράν και Ισραήλ.
Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις στο liveblog της Ναυτεμπορικής.


