Έκανε το καθήκον του και φουλάρει για να σφραγίσει την τετράδα ο Ολυμπιακός

Ημερομηνία: 19-03-2026



Ο Ολυμπιακός δεν έλαμψε όπως στο προχθεσινό παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε, έκανε όμως αυτό που έπρεπε, νίκησε στο ΣΕΦ την Μπασκόνια με 90-80 κι ετοιμάζεται να διασφαλίσει μια θέση στην πρώτη τετράδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν την 22η νίκη τους σε 33 αγώνες στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας και συνεχίζουν τον καλπασμό τους, ενώ οι Βάσκοι, που δεν είχαν διαθέσμους τους Χάουαρντ, Κούρουτς, Σεντεκέρσκις και Ντιοπ,  είδαν την εφετινή επίδοσή τους να υποχωρεί στο 9-23.

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Σάσα Βεζένκοβ με 20 πόντους, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Νίκολα Μιλουτίνοβ με 17 πόντους (7/10 δίποντα, 3/3 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), με τους δύο πυλώνες του οικοδομήματος του Μπαρτζώκα να συγκεντρώνουν από 24 μονάδες στην αξιολόγηση.

Από εκεί και ύστερα, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πρόσφερε άλλους 15 πόντους (3/6 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 3/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), όσους και ο πολύ καλός Ταϊρίκ Τζόουνς (6/6 δίποντα, 3/5 βολές).

Από την πλευρά των Βάσκων, που έκαναν ό,τι μπορούσαν αλλά δεν ήταν αρκετό για την υπέρβαση, διακρίθηκαν ο Ντιακιτέ με 11 πόντους (5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ), Ομορούγι με 18 (5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα), Καμπαρό με 14 και Φόρεστ με 11 πόντους (5 ασίστ).

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με εκνευρισμό και οι «αδιάφοροι» Ισπανοί το εκμεταλλεύτηκαν για προηγηθούν με 24-19 στο δεκάλεπτο. Με καλάθια των Παπανικολάου, Βεζένκοβ, Μιλουτίνοβ ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα 32-31 στο 16΄, για να κλείσει το ημίχρονο με 41-40 για τους «ερυθρόλευκους».

Με τρίποντο του Ντόρσεϊ έγινε το 50-44 στο 23΄ αλλά η Μπασκόνια παρέμενε κοντά στο σκορ, κυρίως με προσπάθειες του Ομορούγι. Με συνεργασία Πίτερς-Τζόουνς στις αρχές της τέταρτης περιόδου έγινε το 72-62 στο 31΄, όμως ο Ολυμπιακός δεν καθάριζε το παιχνίδι δίνοντας ελπίδες στον αντίπαλο.

Η Μπασκόνια μείωσε τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (82-78) στο 37΄, για να έρθει ένα καλάθι του Φουρνιέ και μία βολή του Τζόουνς που έκανε το σκορ 85-78 λίγο πριν τη λήξη κι έκρινε τον αγώνα.

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος