Επιστρέφουν από τη Γροιλανδία οι Γερμανοί στρατιώτες

Ημερομηνία: 18-01-2026



Η αναγνωριστική ομάδα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων αναχωρεί από τη Γροιλανδία έχοντας ολοκληρώσει την αποστολή της, ανέφερε εκπρόσωπος της Bundeswehr, διαψεύδοντας πληροφορίες ότι οι 15 Γερμανοί στρατιώτες επιστρέφουν νωρίτερα του προβλεπόμενου.

«Η αναγνωριστική αποστολή απέδωσε ικανοποιητικά αποτελέσματα για όλους και η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί τώρα στη Γερμανία. Η αποστολή δεν διεκόπη, ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα», δήλωσε εκπρόσωπος της επιχειρησιακής διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Οι στρατιώτες, οι οποίοι έφθασαν στη Γροιλανδία το απόγευμα της Παρασκευής, αναχωρούν σήμερα Κυριακή από το Νουούκ με ενδιάμεση στάση στην Κοπεγχάγη.

Η αποστολή

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, η αποστολή τους περιλάμβανε τη διερεύνηση των επιλογών για την ασφάλεια της Γροιλανδίας από απειλές όπως π.χ. από τη Ρωσία. Οι ΗΠΑ είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν, αλλά αρνήθηκαν.

Το Σάββατο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή επιπλέον δασμών ύψους 10% από την 1η Φεβρουαρίου και 25% από 1η Ιουνίου εναντίον των οκτώ ευρωπαϊκών χωρών που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη αποστολή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος