Εξαιρετικές επιδόσεις στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ

Ημερομηνία: 01-03-2026


Η πρώτη μέρα των αγώνων στο εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ διεξάγεται στη Νέα Υόρκη δεν είχε εκπλήξεις. Σημειώθηκαν εξαιρετικές επιδόσεις και έχουμε μια πρώτη εικόνα για την αποστολή που ετοιμάζουν οι Αμερικανοί για το παγκόσμιο κλειστού στο Τόρουν.

του Γιώργου Κατσαρού
[email protected]

Στο κλαμπ των έξι μέτρων μπήκε και ο Ζακ Μπράντφορντ στο επί κοντώ των ανδρών. Πέρασε το 6.01μ και ήταν ο νικητής με δεύτερο τον Κέι Σι Λάιτφουτ στο 5.85μ και τον Κρις Νίλσεν τρίτο (5.85μ) και εκτός παγκοσμίου.
Εθνικό ρεκόρ σημείωσε στη σφαιροβολία η Τσέις Τζάξον στέλνοντας τη σφαίρα στα 20.44μ, βελτιώνοντας το δικό της 20.24μ.
Στο μήκος των γυναικών ο Τζάσμιν Μουρ με 6.86μ πήρε τη νίκη. Μόλις τρίτη με το μέτριο 6.69μ η παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστού, Κλερ Μπράιαντ.
Το παγκοσμίως χαμηλό επίπεδο στο τριπλούν των ανδρών, επιβεβαιώθηκε και στις ΗΠΑ. Μόλις πέντε οι συμμετοχές και 16.59μ για το νικητή, Ράσελ Ρόμπινσον.
Πολύ γρήγορο 60αρι στα εμπόδια των ανδρών με τον Ντίλαν Μπέρντ να κερδίζει με 7.37 και να ισοφαρίζει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο που έκανε στα προκριματικά ο Τρέι Κάνιγκχαμ που όμως στον τελικό με 7.40 έμεινε δεύτερος. Στις γυναίκες κέρδισε η Αλία Άρμστρογκ με 7.82.
Μεγάλη μάχη σε κούρσα τακτικής έγινε στο 3ρι των ανδρών με τον Κολ Χόκερ να εκμεταλλεύεται την ταχύτητα του στο φίνις και να κερδίζει με 7:39.25 αφήνοντας δεύτερο τον Γιάρεντ Νουγκούς με 7:39.28.
Γρήγορη κούρσα στις γυναίκες, με την Έμιλι Μακέι να κερδίζει κάνοντας 8:30.01.
Στο ύψος των γυναικών, η Τσάριτι Χάφναγκελ κέρδισε με 1.96μ. Δεύτερη με 1.93μ η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2016 (σε ηλικία 18 ετών) Βάστι Κάνιγχαμ που έμεινε εκτός Τόρουν.

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος