Εξαιρετικός Μίτα, Νο5 στον κόσμο
Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο Ανδρέας Μίτα ο οποίος κέρδισε τον περιφερειακό τίτλο στην Big12 του NCAA και βρίσκεται στο Νο5 του κόσμου κάνοντας ατομικό ρεκόρ.
του Γιώργου Κατσαρού
[email protected]
Η σεζόν του ανοιχτού στίβου έχει ξεκινήσει ιδανικά για τον 21χρονο Έλληνα άλτη που αγωνίστηκε στο Τουσόν κερδίζοντας τον περιφερειακό τίτλο στο ύψος για το πανεπιστήμιο του Χιούστον κάνοντας ατομικό ρεκόρ.
Ο Μίτα είχε ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό 2.22μ και στο Τούσον πέρασε το 2.26μ έχοντας και καλές προσπάθειες στο 2.30μ.
Με το 2.26μ (το οποίο πέρασε με τη 2η προσπάθεια) ο Μίτα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης για το 2026 στον ανοιχτό στίβο.
Το 2.26μ είναι το ατομικό του ρεκόρ και στον κλειστό στίβο, το οποίο έχει περάσει πέρσι το Φεβρουάριο.
O Μίτα θα αγωνιστεί 27-30 Μαΐου στους προκριματικούς της δύσης για να διεκδικήσει μία θέση στα τελικά του NCAA που θα διεξαχθούν 10-13 Ιουνίου στο Γιουτζίν. Ο Μίτα αυτή τη στιγμή είναι στο Νο3 της κατάταξης του NCAA.


