Φοβερά έμπειρος κι ευφυής ο Τζόσεφ
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ (29/1, 21:15) για την 25η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα και στη Media Day των «ερυθρόλευκων» ο Γιώργος Μπαρτζώκας θυμήθηκε την ήττα στη Βαρκελώνη.
Ο Έλληνας προπονητής αναφέρθηκε επίσης στην απόκτηση του Κόρι Τζόσεφ, ο οποίος είναι στη δωδεκάδα με δύο μόλις προπονήσεις, στη δυνατότητα δημιουργίας από όλες τις θέσεις με αφορμή το triple double του Ουόρντ απέναντι στον Κολοσσό κι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον ΠΑΟΚ και τις οικογένειες των θυμάτων του πολύνεκρου τροχαίου στη Ρουμανία.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε αρχικά για την μεταγραφή του Τζόσεφ: «Είχαμε θέματα τραυματισμών κι εφόσον υπήρχε αυτός ο παίκτης στην αγορά, που κατά τη γνώμη μας είναι πολύ καλός παίκτης, η διοίκηση φρόντισε να τον φέρει. Είναι σημαντικό για εμάς και ήδη αύριο θα είναι στη δωδεκάδα, γιατί Μόρις και Νιλικίνα δεν μπορούν να είναι και θέλουμε έναν δεύτερο πόντ γκαρντ. Απλά τα πράγματα».
Αναφορικά με την Μπαρτσελόνα και το πρώτο παιχνίδι στην έδρα της, ο Μπαρτζώκας είπε: «Κάναμε το χειρότερο μας παιχνίδι στη Βαρκελώνη, με βάση την ανάλυση που κάναμε τότε, αλλά και τώρα που ξαναείδαμε το παιχνίδι. Ήμασταν κακοί σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Τα κάναμε όλα λάθος. Από εκεί και πέρα η ομάδα μας με αφορμή αυτό το ματς έδειξε μεγάλη βελτίωση σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και αυτό φαίνεται και από τους αριθμούς. Φυσικά περιμένουμε να απαντήσουμε με διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού από αυτόν που παίξαμε εκεί, ο οποίος θα εμπεριέχει όλα τα βασικά πράγματα του μπάσκετ».
Ως προς την παρουσία του Ουόρντ απέναντι στην Καρδίτσα και αν αυτό του λύνει ένα επιπλέον πρόβλημα, ο έμπειρος τεχνικός απάντησε:
«Μπορείς να έχεις δημιουργία από όλες τις θέσεις, δεν χρειάζεται να είσαι πόιντ γκαρντ. Μπορείς να έχεις δημιουργία από τους φόργουορντ ή τους σέντερ. Το θέμα είναι να θέλεις να πασάρεις και να είσαι ανιδιοτελής, να μην είσαι εγωιστής με την κακή έννοια του όρου. Αν έχεις αυτήν την πρόθεση δεν έχει σημασία η θέση που παίζεις, έχει σχέση με το πόσο θες να συνεργαστείς με τους συμπαίκτες σου».
Ερωτηθείς για τον τρόπο παιχνιδιού του Κόρι Τζόζεφ, απάντησε: «Κοιτάξτε, από την προπόνηση που έκανε χθες εγώ εντυπωσιάστηκα. Είναι φοβερά έμπειρος και ευφυής, κατάλαβε πάρα πολύ γρήγορα την τακτική, μπήκε στο 5 εναντίον 5. Είχε πολύ καλή παρουσία. Παίζει απλά, εκτελεί καλά, παίζει με ταχύτητα και είναι πολύ δυνατός. Νομίζω είναι ένας παίκτης που δεν χρειάζεται να κρίνω εγώ, γιατί το δείχνει η καριέρα του. Το κίνητρό του είναι υψηλό και θέλει να παίξει σε υψηλό επίπεδο και θα έχει αύριο μια ευκαιρία να καταλάβει και με τον κόσμο μας, αλλά και με την φύση του αγώνα πως είναι το ευρωπαϊκό μπάσκετ».
Όσον αφορά τις απουσίες για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα; «Ο Τζόουνς και ο Μιλουτίνοφ θα παίξουν. Ο Νιλικίνα και ο Μόρις δεν θα είναι διαθέσιμοι, όπως και ο Παπανικολάου, γιατί έχει μια ισχιαλγία».
Επίσης ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε και το σοκ με το δυστύχημα των φίλων του ΠΑΟΚ: «Τα λόγια κάθε φορά αδικούν τα συναισθήματα. Ό,τι και να πεις τώρα, είναι λίγο. Είναι δραματικό και είναι πολύ άκυρο να βλέπεις το συμβάν συνέχεια στις οθόνες σου. Συλλυπητήρια να εκφράσουμε και εμείς. Ο Ολυμπιακός επίσημα το έκανε, αλλά και εμείς σαν άνθρωποι του αθλητισμού και γενικά στην κοινωνία. Είναι κάτι τόσο δραματικό που δεν υπάρχουν λόγια».


