Γ. Σακελλαρίδης: Πόσο υπερήφανος μπορεί να νιώθει ο Κ. Μητσοτάκης όταν χαριεντίζεται με έναν εγκληματία πολέμου;
Περισσότερο από τριάντα λεπτά κράτησε η συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ασκεί σφοδρή κριτική στον Έλληνα πρωθυπουργό και την εξωτερική πολιτική που εφαρμόζει η χώρα μας.
Γ. Σακελλαρίδης: Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή για την Ελλάδα
«Πόσο υπερήφανος μπορεί να νιώθει ο Κ. Μητσοτάκης όταν χαριεντίζεται με έναν εγκληματία πολέμου; Πόσο ευτυχής μπορεί να νιώθει ο πρωθυπουργός που είναι ο πιο πιστός συνεργάτης κάποιου που εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα;» αναρωτιέται σε ανάρτησή του.
«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή για την Ελλάδα από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με το Νετανιάχου στη Νέα Υόρκη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή από τη συνάντηση του καλύτερου πελάτη, που μόλις αγόρασε όπλα αξίας 3,5 δις ευρώ -ξεχνώντας να πάρει και τον πηγαίο κώδικα- με τον περιχαρή πωλητή τους», σημειώνει.
«Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει δορυφόρος του Νετανιάχου»
Ο Γ. Σακελλαρίδης συνεχίζει στον ίδιο τόνο: «Η ηθική κατάπτωση της εξωτερικής πολιτικής στα χρόνια του Μητσοτάκη συνοψίζεται σε αυτή την εικόνα. Η κυβέρνηση τη βαφτίζει ‘υπεύθυνη διπλωματία’ για τα εθνικά συμφέροντα. Στην πράξη, δένει όλο και πιο σφιχτά τη χώρα με τους πολεμικούς σχεδιασμούς του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο».
Καταλήγει πως «η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει δορυφόρος του Νετανιάχου. Χρειάζεται ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, τερματισμό της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και έμπρακτη αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό. Αυτή είναι στάση ευθύνης απέναντι στην ειρήνη και στα πραγματικά συμφέροντα της χώρας».


