Γιαουρτόπιτα με έτοιμο φύλλο σφολιάτας

Ημερομηνία: 03-10-2025


15′ προετοιμασία

1 ώρα ψήσιμο

Σύνολο: 1 ώρα και 15′

Υλικά

Μερίδες: 8-10

  • 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας του εμπορίου
  • 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά, χτυπημένα με ένα πιρούνι
  • 70 γρ. γιαούρτι αγελάδας στραγγιστό
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/3 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γιαουρτόπιτα με φύλλο σφολιάτας, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C (αντιστάσεις).
  2. Στη συνέχεια, αλείφουμε καλά με λίγο λάδι μια ταρτιέρα 22-24 εκ.
  3. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας με τρόπο ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
  4. Με ένα πιρούνι την τρυπάμε σε διάφορα σημεία, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.
  5. Διπλώνουμε προς τα μέσα σε όμορφο στεφάνι το φύλλο που προεξέχει.
  6. Την ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
  7. Παράλληλα, σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι με τη ζάχαρη και το βούτυρο.
  8. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  9. Αδειάζουμε στη μισοψημένη σφολιάτα την κρέμα γιαουρτιού και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  10. Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο όλη την επιφάνεια.
  11. Ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα και να ροδίσει στην επιφάνεια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 59.

Γαστρονόμος

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος