Γιώργος Μαζωνάκης: Στο κάδρο αναισθησιολόγος, νοσηλεύτρια και «τρίτο πρόσωπο»
Νέα δεδομένα προστίθενται στην έρευνα για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη, καθώς οι Αρχές εξετάζουν πλέον το ενδεχόμενο να εμπλέκεται και τρίτο πρόσωπο, πέραν των δύο γιατρών που έχουν προφυλακιστεί.
Το πρόσωπο αυτό φέρεται να ερευνάται για πιθανή συνδρομή προς τους κατηγορούμενους, για ενέργειες που ενδεχομένως ακολούθησαν το περιστατικό ή για απόκρυψη στοιχείων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ανάκριση. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητά του ούτε έχει αποσαφηνιστεί ο ακριβής ρόλος που εξετάζεται.
Η έρευνα αναμένεται να διευρυνθεί μέσα από νέες καταθέσεις εργαζομένων του ιατρείου, την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των δύο γιατρών και την ανάλυση των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.
Η νοσηλεύτρια και οι σπασμοί στο χέρι
Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στη μαρτυρία 53χρονης νοσηλεύτριας, η οποία βρισκόταν στον χώρο θεραπείας την ώρα της πλασμαφαίρεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα φέρεται να παρατήρησε ακούσιες κινήσεις ή σπασμούς στο ένα χέρι του Γιώργου Μαζωνάκη και να εξέφρασε την ανησυχία της στη γιατρό.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να είπε «δεν τον βλέπω καλά», με τη γιατρό να απαντά: «Δεν θα μου πεις εσύ, εγώ είμαι γιατρός». Η κατάθεση αναμένεται να αξιολογηθεί σε συνδυασμό με τα δεδομένα του μηχανήματος, τις μαρτυρίες των υπολοίπων εργαζομένων και το ακριβές χρονολόγιο της κατάρρευσης.
Η νοσηλεύτρια θεωρείται πρόσωπο-κλειδί, καθώς βρισκόταν κοντά στον τραγουδιστή σε μια κρίσιμη φάση της διαδικασίας. Αναμένεται να κληθεί εκ νέου ή να καταθέσει ενώπιον του ανακριτή τις επόμενες ημέρες.
Η τηλεφωνική επαφή με αναισθησιολόγο
Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν λίγο πριν από την άφιξη του ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν μεταδοθεί, καταγράφηκε σύντομη επικοινωνία γυναίκας από το ιατρείο με αναισθησιολόγο, ο οποίος εργάζεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Η κλήση φέρεται να πραγματοποιήθηκε περίπου στις 16:15 και να διήρκεσε μόλις λίγα δευτερόλεπτα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η γυναίκα φέρεται να ανέφερε ότι είχε χορηγηθεί σε ασθενή μέθη και αντίδοτο, ζητώντας οδηγίες για το τι θα μπορούσε να γίνει στη συνέχεια. Το περιεχόμενο της επικοινωνίας δεν έχει επισήμως επιβεβαιωθεί και εξετάζεται στο πλαίσιο της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου.
Εφόσον επιβεβαιωθεί, η συγκεκριμένη κλήση θα μπορούσε να φωτίσει το ερώτημα αν είχε προηγηθεί χορήγηση κατασταλτικής ουσίας και ποιος είχε γνώση της κατάστασης του τραγουδιστή πριν κληθεί το ΕΚΑΒ.
Τα alerts του μηχανήματος και ο απινιδωτής
Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν τα προειδοποιητικά σήματα που φέρεται να εξέπεμψε το μηχάνημα της πλασμαφαίρεσης.
Ερευνάται τι ακριβώς κατέγραψε η συσκευή, σε ποιο χρονικό σημείο εμφανίστηκαν τα alerts και πώς αντέδρασαν οι παρευρισκόμενοι. Στο ίδιο πλαίσιο εξετάζεται και η φερόμενη επικοινωνία της γιατρού με την κατασκευάστρια εταιρεία του απινιδωτή, προκειμένου να λάβει οδηγίες για τη χρήση του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κλήση τέθηκε σε ανοικτή ακρόαση, ώστε να ακούγονται οι οδηγίες και από τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους.
Τα στοιχεία αυτά αναμένεται να συγκριθούν με τα δεδομένα της συσκευής, τις καταθέσεις και τον χρόνο κλήσης του ΕΚΑΒ.
Τι μπορεί να κρύβει το χρηματοκιβώτιο
Στο μεταξύ, αναμένεται η εισαγγελική εντολή για το άνοιγμα του βιομετρικού χρηματοκιβωτίου του Γιώργου Μαζωνάκη, το οποίο έχει κατασχεθεί.
Η οικογένεια έχει συναινέσει στη διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εσωτερικό του ενδέχεται να υπάρχουν χρήματα, ενώ δεν αποκλείεται να βρεθούν σημειώσεις, έγγραφα ή ιατρικά στοιχεία. Οι Αρχές θα εξετάσουν αν υπάρχουν αποδείξεις, ραντεβού ή έγγραφα που συνδέονται με το ιατρείο της Καρνεάδου ή με θεραπείες στις οποίες είχε υποβληθεί ο τραγουδιστής.
Παράλληλα, στο μικροσκόπιο έχει τεθεί και μήνυμα που φέρεται να έστειλε ο Μαζωνάκης στη γιατρό μία ημέρα πριν από τον θάνατό του, ζητώντας διευκρινίσεις για τη θεραπεία και το κόστος της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο μήνυμα αναφερόταν ποσό από 3.000 έως 6.000 ευρώ.
Τα επόμενα βήματα
Η οικογένεια έχει ζητήσει τον ορισμό τεχνικού συμβούλου για τις τοξικολογικές εξετάσεις, καθώς έχει ενημερωθεί ότι η ολοκλήρωσή τους μπορεί να χρειαστεί έως και δύο μήνες.
Το επόμενο διάστημα αναμένονται η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, νέες καταθέσεις εργαζομένων, η εξέταση της νοσηλεύτριας και τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών ελέγχων.
Μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες, οι αναφορές για τρίτο πρόσωπο, χορήγηση μέθης ή επικοινωνία με αναισθησιολόγο παραμένουν υπό διερεύνηση. Οι δύο προφυλακισμένοι γιατροί αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.
Προτιμώμενη πηγή στην Google
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.


