Η Ισπανία υποστηρίζει ότι έλαβε «όλα τα μέτρα» για την εκκένωση του κρουαζιερόπλοιου

Ημερομηνία: 11-05-2026



Η Μαδρίτη διαβεβαιώνει ότι έλαβε «όλα τα μέτρα» που είναι απαραίτητα για να αποφευχθεί η διάδοση του χανταϊού, μετά την ανακοίνωση δύο θετικών κρουσμάτων, ενός Αμερικανού και μιας Γαλλίδας, οι οποίοι βρίσκονταν μεταξύ αυτών απομακρύνθηκαν χθες, Κυριακή, στα Κανάρια από το κρουαζιερόπλοιο MV Hondius.

«Όλα τα μέτρα που υιοθετήθηκαν από την αρχή είχαν στόχο να σπάσουν ενδεχόμενες αλυσίδες μετάδοσης», υπογράμμισε το ισπανικό υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του.

Η κατάσταση της υγείας της Γαλλίδας επιδεινώνεται, όπως έκανε γνωστό η Γαλλίδα υπουργός Υγείας Στεφανί Ριστ. Η γυναίκα εμφάνισε συμπτώματα ενώ βρισκόταν σε ναυλωμένη πτήση από την Τενερίφη για το Παρίσι.

Οι άλλοι τέσσερις επιβάτες βρέθηκαν αρνητικοί αλλά θα υποβληθούν εκ νέου σε εξετάσεις, σύμφωνα με την υπουργό, η οποία πρόσθεσε ότι έως τώρα οι γαλλικές αρχές έχουν ιχνηλατήσει 22 περιπτώσεις επαφών.

Θετικός στον ιό Αμερικανός

Θετικός στον χανταϊό εντοπίστηκε και ένας από τους συνολικά 17 Αμερικανούς επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου που επαναπατρίζονται εσπευσμένα στις ΗΠΑ. Διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον ιό αφού υποβλήθηκε σε μοριακή εξέταση PCR, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Υγείας.

Από τους 17 υπηκόους της χώρας οι οποίοι επαναπατρίζονται αεροπορικώς με ευθύνη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «ένας επιβάτης παρουσιάζει αυτή τη στιγμή ήπια συμπτώματα κι ένας άλλος διαπιστώθηκε πως είναι ελαφρά θετικός στον ιό των Άνδεων έπειτα από τεστ PCR», ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο μέσω X.

Πηγή: AFP

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος