Η ΜΕΤΚΑ στον διαγωνισμό για την ανάπλαση της ΔΕΘ

Ημερομηνία: 06-09-2026



Τη συμμετοχή της ΜΕΤΚΑ στον διαγωνισμό για την ανάπλαση της ΔΕΘ  επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ντίνος Μπενρουμπής, μιλώντας στο 2ο N-ΔΕΘ Forum της Ναυτεμπορικής, ενώ έδωσε το χρονοδιάγραμμα για σειρά μεγάλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη χώρα.

«Ναι, θα μας δείτε και στον διαγωνισμό για την ανάπλαση της ΔΕΘ», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Δεν θα ζητήσουμε παράταση και ελπίζω όλοι να προσέλθουν χωρίς παρατάσεις».

Μιλώντας στο πάνελ «Επενδύσεις, Παραγωγικότητα και Ανταγωνιστικότητα», ο κ. Μπενρουμπής παρουσίασε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο δημόσιων και ιδιωτικών έργων, με ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία στη Βόρεια Ελλάδα.

Τέσσερα σχολεία παραδόθηκαν – Ακόμη έξι έως τα τέλη Οκτωβρίου

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόγραμμα των 17 σχολικών μονάδων που έχει αναλάβει η ΜΕΤΚΑ στην Κεντρική Μακεδονία. Όπως είπε, έχουν ήδη παραδοθεί τέσσερα σχολεία, ενώ ακόμη έξι αναμένεται να παραδοθούν έως τα τέλη Οκτωβρίου.

«Είχαμε την τιμή και τη χαρά να παραδώσουμε τέσσερα σχολεία από τα 17 που έχουμε αναλάβει στην Κεντρική Μακεδονία. Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο», σημείωσε. Τα υπόλοιπα σχολεία, σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται να ακολουθήσουν μέσα στους επόμενους δύο έως τρεις μήνες.

Flyover: «Οι ρυθμοί είναι ασύλληπτοι»

Για το Flyover της Θεσσαλονίκης, το οποίο η ΜΕΤΚΑ κατασκευάζει από κοινού με την AVAX, ο κ. Μπενρουμπής ανέφερε ότι η πρόοδος του έργου βρίσκεται πλέον στο 62%-63%.

«Οι ρυθμοί με τους οποίους προχωρά είναι ασύλληπτοι», τόνισε.

Όπως είπε, οι δύο εταιρείες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα: «Κάνουμε όλο τον αγώνα που χρειάζεται για να τελειώσει τον Μάιο του 2027».

Μουσείο Ολοκαυτώματος και ανάπλαση του ΦΙΞ

Στη Θεσσαλονίκη, η ΜΕΤΚΑ έχει παρουσία και στο έργο του προβλήτα στο λιμάνι, ενώ ο κ. Μπενρουμπής ξεχώρισε δύο σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις.

Η πρώτη είναι το Μουσείο Ολοκαυτώματος Ελλάδος, το οποίο χαρακτήρισε έργο «πολύ μεγάλης σημασίας», τοποθετώντας την ολοκλήρωσή του στον Φεβρουάριο του 2028.

Η δεύτερη είναι η ανάπλαση του ιστορικού συγκροτήματος ΦΙΞ, για την οποία, όπως είπε, αναμένεται η μετάβαση στη δεύτερη φάση.

Η αποκατάσταση μετά τον Daniel: «Μας έβγαλε λίγο την ψυχή»

Ξεχωριστή αναφορά έκανε στην αποκατάσταση 38 χιλιομέτρων κατεστραμμένης σιδηροδρομικής γραμμής μετά τη θεομηνία Daniel, ένα έργο που, όπως παραδέχθηκε, παρουσίασε ιδιαίτερα υψηλό βαθμό δυσκολίας.

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό έργο που εκτελέσαμε και μας έβγαλε λίγο την ψυχή», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Μπενρουμπή, η γραμμή αποκαταστάθηκε πλήρως, ενώ κατασκευάστηκαν εννέα νέες γέφυρες, με στόχο οι υποδομές να είναι πλέον ανθεκτικότερες απέναντι σε αντίστοιχα ακραία καιρικά φαινόμενα.

ΒΟΑΚ: Κατασκευαστικό αντικείμενο άνω των 2 δισ. ευρώ

Από τα μεγαλύτερα έργα που θα απασχολήσουν τη ΜΕΤΚΑ τα επόμενα χρόνια είναι ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ).

«Είμαστε τρεις εταιρείες εκεί σε κοινοπραξία και είναι ένα έργο που θα ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ σε κατασκευαστικό αντικείμενο και τα τέσσερα χρόνια σε κατασκευή», ανέφερε.

Στο μέτωπο των υποδομών της Αττικής, η εταιρεία έχει επίσης αναλάβει τον τριπλό κόμβο Σκαραμαγκά, προϋπολογισμού περίπου 60 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μπενρουμπής υπογράμμισε ότι, παρά το σχετικά μικρότερο οικονομικό του μέγεθος σε σχέση με άλλα projects, πρόκειται για έργο ιδιαίτερης σημασίας για την Αθήνα και ειδικά για τις δυτικές περιοχές της πρωτεύουσας.

Παράλληλα, η ΜΕΤΚΑ, μαζί με την ΤΕΡΝΑ, ξεκινά την ανάπλαση του πάρκου στον Φαληρικό Όρμο.

Το εύρος των έργων, όπως προκύπτει από την τοποθέτηση του κ. Μπενρουμπή, εκτείνεται πλέον από τις μεγάλες οδικές και σιδηροδρομικές υποδομές έως τις αστικές αναπλάσεις, τα σχολικά κτίρια και έργα με ιδιαίτερο ιστορικό και κοινωνικό αποτύπωμα.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος