Η Μονακό πλήγωσε τον μπλαζέ Ολυμπιακό
Εκ διαμέτρου αντίθετο αγωνιστικό πρόσωπο επέδειξε απόψε ο Ολυμπιακός στο πριγκιπάτο συγκριτικά με εκείνο απέναντι στην Παρί πριν από 2 ημέρες, να αποτέλεσμα να ηττηθεί 81-80 από την μισοδιαλυμένη Μονακό.
Τη Μονακό που εμφανίστηκε στο γήπεδο με υπηρεσιακό προπονητή, με 9 παίκτες και τον Μάικ Τζέιμς να συμμετέχει χωρίς προθέρμανση, αφού έφτασε στη σάλα «Γκαστόν Μεντεσάν» μόλις μισή ώρα πριν το εναρκτήριο τζάμπολ!
Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πλήρωσε την υποτίμηση του αντίπαλου με μια ήττα εκτός προγράμματος, σύμφωνα με τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί πριν από το παιχνίδι και υποχώρησε στο 20-11, ενώ οι Μονεγάσκοι βρίσκονται στο 17-14.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 43-37 στο ημίχρονο, με το σκορ να κολακεύει τους «ερυθρόλευκους» που ήταν κάκιστοι. Βελτιώνοντας την απόδοσή τους στην επανάληψη, οι παίκτες του Μπαρτζώκα πέρασαν με 63-62 στο 30΄.
Ο Ντόρσεϊ με τρίποντο από τα οκτώμισι έδωσε προβάδισμα για το 76-75, ο Πίτερς ισοφάρισε σε 79-79 και ο Στράζελ έκανε επιθετικό φάουλ στα 27.8″ πριν από το τέλος, αλλά ο ίδιος έγραψε το 81-80.
Ο Νιλικίνα επανέφερε την μπάλα στα 4΄΄ πριν τη λήξη, ο Μιλουτίνοβ δεν βρήκε πάσα με αποτέλεσμα να σουτάρει για τρεις, η μπάλα κατέληξε στο σίδερο και ο Ολυμπιακός πήρε ό,τι άξιζε.
Ο Ντόρσεϊ που πέτυχε 19 πόντους, ο Πίτερς με 17 και ο Μιλουτίνοβ με 13 (συν 10 ριμπάουντ) ήταν οι μόνοι διακριθέντες από την πειραϊκή ομάδα, ενώ για τη Μονακό ο Μπλόσομγκεϊμ είχε 13 πόντους με 6/6 δίποντα, ο Τάις πρόσθεσε άλλους τόσους και ο Τζέιμς 14.


