Η Ολλανδία θα δαπανήσει σχεδόν 300 εκατ. δολάρια σε drones για την Ουκρανία
Η Ολλανδία θα δαπανήσει 248 εκατομμύρια ευρώ (293 εκατομμύρια δολάρια) για την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) για την Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη η Ολλανδή υπουργός Άμυνας Ντίλαν Γεσιλγκόζ-Ζεγκέριους.
«Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στο σύγχρονο πεδίο της μάχης. Οι Ουκρανοί τα αναπτύσσουν με απίστευτη ικανότητα για να αποκρούουν τις αδιάκοπες ρωσικές επιθέσεις», δήλωσε μετά τη συνάντηση με τους ομολόγους της από τις χώρες του ΝΑΤΟ και τον Γενικό Γραμματέα της συμμαχίας Μαρκ Ρούτε στο Βερολίνο την Τετάρτη.
«Χάρη στην καλή συνεργασία με την Ουκρανία, μαθαίνουμε άμεσα από αυτό. Αυτό προσφέρει επίσης ευκαιρίες για την επιχειρηματική μας κοινότητα», πρόσθεσε. Τα drones θα κατασκευάζονται στην Ολλανδία και την Ουκρανία.
Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν ήδη παράσχει πάνω από 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικό εξοπλισμό για την Ουκρανία, σύμφωνα με στοιχεία του πρέσβη των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Μάθιου Γουίτακερ, που δημοσιεύθηκαν τον Φεβρουάριο.
Πηγή: Reuters


