Η Ουκρανία δεν θα μπει στην ΕΕ ούτε σε 100 χρόνια

Ημερομηνία: 23-01-2026



Η Ουκρανία προσπαθεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών στην Ουγγαρία, γνωρίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση της χώρας θα την εμποδίσει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

«Πιστεύω ότι στα επόμενα 100 χρόνια, δεν θα υπάρχει κοινοβούλιο στην Ουγγαρία που να ψηφίζει υπέρ της ένταξης των Ουκρανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Βίκτορ Όρμπαν, μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά την έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες

«Δεν θέλουμε να ενταχθούν στην ΕΕ», τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο το Κίεβο ενδιαφέρεται για τη νίκη της αντιπολίτευσης και προσπαθεί να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Βουδαπέστης.

Στη χθεσινή σύνοδο κορυφής των 27, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε έναν οδικό χάρτη για την Ουκρανία, ζητώντας την ένταξή της στην ΕΕ έως το 2027. Ο Όρμπαν εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι αυτό δεν θα συμβεί.

Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών, Πέτερ Σιγιάρτο, από την πλευρά του, τόνισε ότι η Ουκρανία είχε προσπαθήσει να παρέμβει και στις προηγούμενες εκλογές στην Ουγγαρία. «Αυτό συνέβη πριν από τέσσερα χρόνια, όταν έκαναν προεκλογική εκστρατεία υπέρ των αντιπάλων μας, και αυτό συμβαίνει τώρα, επειδή γνωρίζουν πολύ καλά ότι μια φιλο-ουκρανική κυβέρνηση μπορεί να υπάρξει  στην Ουγγαρία μόνο αν μας βγάλουν από τη μέση», δήλωσε ο Σιγιάρτο.

Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι στις επερχόμενες εκλογές, «οι Ούγγροι πολίτες θα μπορούν να αποφασίσουν αν θέλουν ειρήνη ή πόλεμο και αν θα επιτρέψουν στον Ζελένσκι να πάρει τα χρήματά τους για να υποστηρίξει το διεφθαρμένο ουκρανικό καθεστώς».

Οι βουλευτικές εκλογές στην Ουγγαρία έχουν προγραμματιστεί για τις 12 Απριλίου. Το κόμμα Fidesz-Ουγγρική Ένωση Πολιτών του Ορμπαν και οι Χριστιανοδημοκράτες εταίροι τους  έχουν να αντιμετωπίσουν το αντιπολιτευόμενο κόμμα  Tisza, που φέρεται να απολαμβάνει την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος