Η στιγμής της αλήθειας πλησιάζει, προσπαθούμε να σας απελευθερώσουμε
Ο πόλεμος κατά του Ιράν θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και χωρίς συμβιβασμούς, ανέφερε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένη δήλωση.
Το Ισραήλ έχει «ένα οργανωμένο σχέδιο με πολλές εκπλήξεις» για την επόμενη φάση του πολέμου με το Ιράν, σημείωσε ο Νετανιάχου, «για να αποσταθεροποιήσει το καθεστώς, να επιτρέψει την αλλαγή».
Απευθυνόμενος στους Φρουρούς της Επανάστασης, είπε: «Είστε κι εσείς στο στόχαστρό μας. Όποιος αφήσει κάτω το όπλο του, δεν θα του συμβεί τίποτα κακό. Όποιος δεν το κάνει αυτό, το αίμα του είναι στο κεφάλι του».
«Προσπαθούμε να απελευθερώσουμε το Ιράν»
Απευθυνόμενος στον ιρανικό λαό, ο Νετανιάχου υπογράμμισε ότι «η στιγμή της αλήθειας πλησιάζει».
Το Ισραήλ «δεν προσπαθεί να διχάσει το Ιράν», είπε, προσθέτοντας ότι «προσπαθούμε να απελευθερώσουμε το Ιράν».
Αλλά τελικά, «εξαρτάται από εσάς» να απελευθερώσετε το Ιράν, λέει, προβλέποντας ότι αυτό θα φέρει ειρήνη μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε στον Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους τον Δεκέμβριο: «Μπίμπι, πρέπει να σταματήσουμε το Ιράν με κάθε κόστος από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ευχαριστώντας τον Τραμπ για την «ιστορική του ηγεσία» στο «συμφωνία ΗΠΑ-Ισραήλ που είναι ισχυρότερη από ποτέ».
Για τις ιρανικές επιθέσεις στις άλλες χώρες – Αιχμές κατά του ΟΗΕ
Το Ισραήλ «συμπαραστέκεται» στις άλλες χώρες που έχουν δεχθεί επίθεση από το Ιράν, είπε ο Νετανιάχου. Ισχυρίστηκε ότι «πολλά έθνη» στρέφονται στο Ισραήλ ζητώντας συνεργασία.
Ο Νετανιάχου καταδίκασε τον ΟΗΕ για τη σιωπή του, καθώς, όπως είπε, ενώ σφαγιάζονταν Ιρανοί έστρεφε τα πυρά του στους δυτικούς ηγέτες για την «αδυναμία και την χαλαρότητα» τους στην εγκατάλειψη του λαού του Ιράν.
Όταν ο εκλιπών Ανώτατος Ηγέτης Αλί Χαμενεΐ σφαγίαζε Ιρανούς, ο Νετανιάχου ρώτησε ρητορικά: «πού ήταν ο ΟΗΕ; Πού ήταν πολλά κράτη στη Δύση;» «Πολλές χώρες βλέπουν σήμερα ακριβώς σε ποιον μπορούν να βασίζονται», επισήμανε. «Το Ισραήλ είναι ένας φάρος δύναμης και ελπίδας».
Η προειδοποίηση στον Λίβανο
Ο Νετανιάχου προειδοποίησε επίσης την κυβέρνηση του Λιβάνου: «Είναι δική σας ευθύνη να επιβάλετε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός [του 2024]. Είναι δική σας ευθύνη να αφοπλίσετε τη Χεζμπολάχ».
Εάν η κυβέρνηση του Λιβάνου δεν το κάνει αυτό, οι επιθέσεις της Χεζμπολάχ θα φέρουν καταστροφή στον Λίβανο, λέει ο Νετανιάχου. «Ήρθε η ώρα και για εσάς να πάρετε τη μοίρα σας στα χέρια σας».
Το Ισραήλ, επισήμανε ο Νετανιάχου, «θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσει τις πόλεις και τους πολίτες του».
Με πληροφορίες από Times of Israel
Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις στο liveblog της Ναυτεμπορικής


