Ισραήλ: Συνεδρίαση ασφαλείας υπό τον Νετανιάχου

Ημερομηνία: 29-01-2026



Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου πραγματοποίησε συνεδρίαση ασφαλείας στην Ιερουσαλήμ με κορυφαίους συμβούλους και αξιωματούχους άμυνας για ένα «απόρρητο θέμα», αναφέρει το γραφείο ενός από τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με το ισραηλινό Channel 12, η ​​συζήτηση επικεντρώνεται στο Ιράν και την πιθανότητα αμερικανικού πλήγματος.

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν πιστεύουν ότι ένα περιορισμένο πλήγμα θα ρίξει το καθεστώς και ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συμμερίζεται την εκτίμησή τους, σύμφωνα με το πρακτορείο. Ως εκ τούτου, εκτιμούν ότι ο Τραμπ θα επικεντρώσει μια πιθανή επίθεση σε φυσικά περιουσιακά στοιχεία, ιδίως στα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα.

Εκτίμηση πως «θα απαντήσει» η Τεχεράνη

Ακόμα και σε περίπτωση περιορισμένης επίθεσης, όπως αναφέρει το ίδιο δίκτυο, το Ισραήλ πιστεύει ότι θα υπάρξει μια σημαντική ιρανική επίθεση εναντίον του Ισραήλ, στην οποία η Ιερουσαλήμ θα απαντήσει με ισχύ.

Το Ισραήλ έχει επίσης εντοπίσει μαζικές πιέσεις από τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία, το Κατάρ και το Ομάν στον Λευκό Οίκο για να τους επιτρέψει να μεσολαβήσουν μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης, αναφέρει το Channel 12.

Μια οδηγία από τον Τραμπ σχετικά με ένα πιθανό πλήγμα στο Ιράν αναμένεται τις επόμενες ημέρες, μόλις όλα τα στρατιωτικά μέσα των ΗΠΑ που κατευθύνονται στην περιοχή είναι στη θέση τους, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος στο Channel 12.

Πηγή: Times of Israel 

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος