Κοντά στο όριο για το ευρωπαϊκό ο Φραγκογιάννης

Ημερομηνία: 17-05-2026


Το δεύτερο καλύτερο 400αρι της καριέρας του έτρεξε τα ξημερώματα στο Λουίσβιλ ο Γιώργος Φραγκογιάννης κερδίζοντας τον περιφερειακό τίτλο στο NCAA.

του Γιώργου Κατσαρού
[email protected]

Ο 22χρονος Ελληνοαμερικανός, έτρεξε σε βαρύ αγωνιστικό χώρο καθώς προηγήθηκε έντονη βροχόπτωση (που καθυστέρησε το πρόγραμμα) και τερμάτισε πρώτος σε 45.27. Το ατομικό του ρεκόρ είναι 45.20 από πέρσι το Μάιο ενώ το πανελλήνιο ρεκόρ που κυνηγάει είναι 45.11 (Δημήτρης Ρέγας) και αντέχει από το 2006.
Με το 45.27 ο Φραγκογιάννης βρέθηκε μόλις 0,02 από το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ (45.25).
Θα κυνηγήσει την πρόκριση και το πανελλήνιο ρεκόρ στους προκριματικούς αγώνες για τα τελικά του NCAA ή και στα τελικά (είναι στο Νο22 του NCAA αυτή τη στιγμή). Φυσικά υπάρχει και το πανελλήνιο πρωτάθλημα που είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για ρεκόρ και επίτευξη ορίου.

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος