Μετέφερε πάνω από 300 κιλά κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας
Για εισαγωγή και μεταφορά μεγάλης ποσότητας κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk) στην ελληνική επικράτεια κατηγορείται 36χρονος επαγγελματίας οδηγός, που συνελήφθη, απογευματινές ώρες της Δευτέρας, από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με τη δράση του στην εισαγωγή κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk) από χώρα του εξωτερικού. Έπειτα από ανάλυση, διασταύρωση δεδομένων, εξακρίβωση χώρων και στοιχείων, καθώς και δημιουργία προφίλ (profiling), κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.
Στο πλαίσιο αυτό, έπειτα από επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και με τη συνδρομή του σκύλου ανιχνευτή του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, καθώς και αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκε ο 36χρονος στον λιμένα Ηγουμενίτσας.
Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, κατελήφθη να κατέχει και να μεταφέρει μαζί με το νόμιμο φορτίο, εντός επικαθήμενου που ρυμουλκείτο από τράκτορα, 296 αεροστεγείς νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), συνολικού μικτού βάρους 300 κιλών και 880 γραμμαρίων.
Η ποσότητα αυτή είχε τοποθετηθεί σε 24 χάρτινες συσκευασίες σε παλέτες. Όπως προέκυψε, ο κατηγορούμενος την είχε προμηθευτεί προ ολίγων ημερών, από άγνωστα άτομα σε περιοχή της Ισπανίας.
Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος είχε παραβιάσει τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, που του είχε επιβληθεί με τις διατάξεις του ανακριτή Πρωτοδικείου Ορεστιάδας.
Συνολικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- 300 κιλά και 880 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
- τράκτορας και επικαθήμενο
- συσκευή κινητής τηλεφωνίας και
- 1.755 ευρώ.
Υπολογίζεται ότι το προσδοκώμενο όφελος από τη διακίνηση της κατασχεθείσας ποσότητας κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk) θα υπερέβαινε το χρηματικό ποσό των 1.200.000 ευρώ.
Ο συλληφθείς, ο οποίος έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα και σε βάρος του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Προτιμώμενη πηγή στην Google
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.


