Μητσοτάκης για τη ρωσική υβριδική επίθεση στη Λειψία: Είμαστε αλληλέγγυοι
Την αλληλεγγύη της Ελλάδας απέναντι στη Γερμανία μετά την υβριδική επίθεση της Ρωσίας στο αεροδρόμιο της Λειψίας εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «οι προσπάθειες εκφοβισμού των δημοκρατιών μας δεν θα πετύχουν», ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «παραμένουμε αταλάντευτοι και θα διατηρήσουμε μια αξιόπιστη αποτρεπτική δύναμη για την προστασία των πολιτών μας και της ασφάλειάς μας».
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) September 1, 2026
Greece stands in full solidarity with Germany following the Russian hybrid attack in Leipzig. Attempts to intimidate our democracies will not succeed. We remain steadfast, and will maintain credible deterrence to protect our citizens and our security.
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) September 1, 2026
Τι έχει συμβεί
Η γερμανική κυβέρνηση κατηγόρησε ευθέως τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από περιστατικό που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα στο στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο της Λειψίας, στην ανατολική Γερμανία, και αφορούσε μη επανδρωμένο αεροσκάφος που φέρεται να ήταν εξοπλισμένο με εκρηκτικά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βερολίνου την Τρίτη, οι γερμανικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Μόσχα ευθύνεται για το περιστατικό της 4ης Αυγούστου, το οποίο χαρακτηρίζεται από τη γερμανική πλευρά ως «υβριδική επίθεση».
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Αλεξάντερ Ντόμπριντ, δήλωσε ότι η αξιολόγηση των τεχνικών χαρακτηριστικών του drone, σε συνδυασμό με άλλες διαθέσιμες πληροφορίες των υπηρεσιών ασφαλείας, οδήγησε την κυβέρνηση στο συγκεκριμένο συμπέρασμα.
Μέτρα κατά ρωσικών δομών στη Γερμανία
Η αντίδραση του Βερολίνου δεν περιορίστηκε, ωστόσο, στις δημόσιες καταγγελίες. Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε παράλληλα σειρά μέτρων εις βάρος ρωσικών διπλωματικών και πολιτιστικών δομών στη χώρα.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιόχαν Βάντεφουλ, γνωστοποίησε ότι το ρωσικό γενικό προξενείο στη Βόννη θα τερματίσει τη λειτουργία του έως τις 18 Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα, οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν να ακυρώσουν τη μίσθωση του «Ρωσικού Οίκου» στο Βερολίνο, κλιμακώνοντας περαιτέρω την αντίδρασή τους απέναντι στη Μόσχα.
Προτιμώμενη πηγή στην Google
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.


