Νίκη της ΑΕΚ με 4-0 επί της Καλλιθέας στο τελευταίο φιλικό πριν από Σούπερ Καπ και Champions League

Ημερομηνία: 08-08-2026



Με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς να κάνει χατ-τρικ, η ΑΕΚ επικράτησε με 4-0 της Athens Kallithea FC στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο τελευταίο της τεστ πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της.

Ο Μάρκο Νικολιτς χρησιμνοποίησε δύο διαφορετικές ενδεκάδες ενώ ο νεοαποκτηθείς Μίλαν Βιτάλις σκόραρε στο (ανεπίσημο) ντεμπούτο του.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 17’.Ο Βιτάλις πήρε την μπάλα από τον Ρότα, με προσποίηση άδειασε τον αντίπαλό του και με αριστερό πλασέ νίκησε τον Αγγελόπουλο για το 1-0.

Στο 39’ ο Γιόβιτς, μετά από ωραία ατομική ενέργεια δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά όπως κι ο Ζουμπκόφ στο 44’, σε ένα πρώτο μέρος με ελάχιστες καλές στιγμές.

Αλλαγές

Ο Νίκολιτς άλλαξε όλη την ενδεκάδα στο β’ μέρος, για να ακολουθήσει το σόου του Γκατσίνοβιτς. Ο Σέρβος έκανε το 2-0 στο 48’ με τρομερό, φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής.

Ο Γκατσίνοβιτς πέτυχε δεύτερο προσωπικό γκολ στο 51’, παίρνοντας το «ριμπάουντ» μετά την απόκρουση του Αγγελόπουλου στο συρτό σουτ του Μάγερ.

Και ολοκλήρωσε το χατ-τρικ στο 70’, με εύκολο πλασέ μετά το κλέψιμο της μπάλας από τον Κάιρινεν έξω από τη μεγάλη περιοχή και την πάσα του Βάργκα.

Οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ στο διάστημα που απέμεινε αλλά το 4-0 έμεινε ως το τέλος, με την ΑΕΚ να «βλέπει» το Super Cup με τον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο (12/8, 20:00).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Στρακόσια (46’ Μπαλαμώτης), Ρότα (46’ Γκεοργκίεφ), Βίντα (46’ Μουκουντί), Πενράις (46’ Πήλιος), Ρέλβας (46’ Αλεξίου), Βιτάλις (46’ Κάιρινεν), Κουτέσα (46’ Κοϊτά), Καλοσκάμης (46’ Γκατσίνοβιτς), Ζούμπκοφ (46’ Μάγερ), Γιόβιτς (46’ Βάργκα), Ζίνι (46’ Μάνταλος).

ATHENS KALLITHEA (Βαγγέλης Μόρας): Αγγελόπουλος (71’ Καλιάρος), Σταματούλλας (81’ Γκέζος), Προβυδάκης (58’ Μάτι), Αναστασίου (81’ Βενάκης), Τζανδάρης (58’ Κοντονίκος), Μπαουτίστα (67’ Μανιάς), Φαϊτάκης (67’ Καντίγιο), Λόπεζ, Φροσύνης (58’ Κουρφαλίδης), Ρόμο (67’ Βάρκας).

Ενός λεπτού σιγή για τον Μιχάλη Κατσούρη και τον Κώστα Λιάκα

Πριν από την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, με τους παίκτες της Ένωσης να φορούν μαύρα περιβραχιόνια για δύο λόγους: αφενός επειδή συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη (παρούσα η οικογένειά του) αφετέρου προς τιμήν του Κώστα Λιάκκα, ενός από τους πιο αγαπητούς υπαλλήλους του προπονητικού κέντρου στα Σπάτα, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

Οι αποστολές των δυο ομάδων, μάλιστα, κατευθύνθηκαν κι απόθεσαν λουλούδια στη θύρα των ένθερμων φίλων της ΑΕΚ.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος