Ντάιαμοντ λιγκ: Πρεμιέρα Τεντόγλου στο Σιάμεν

Ημερομηνία: 08-04-2026


Από το μίτινγκ του Σιάμεν (Κίνα) στις 23 Μαΐου θα ξεκινήσει τη φετινή του παρουσία στη σειρά των αγώνων του ντάιαμοντ λιγκ ο Μίλτος Τεντόγλου.

του Γιώργου Κατσαρού
[email protected]

Το αγώνισμα του μήκους θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο ντάιαμοντ λιγκ 2026, στο Σιάμεν της Κίνας και εκεί o δις χρυσός Ολυμπιονίκης θα κοντραριστεί με όλη την αφρόκρεμα, αφού αναμένεται η επανεμφάνιση του Γουέιν Πίνοκ.
Ο Τζαμαϊκανός απέχει από παγκόσμια και ηπειρωτικά πρωταθλήματα προκειμένου να συμπληρώσει τρία χρόνια εκτός εθνικών ομάδων για να πάρει (αν εγκριθεί από τη World Athletics) την τουρκική υπηκοόητα.
Εκτός από τον Πίνοκ, ο Τεντόγλου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον παγκόσμιο πρωταθλητή ανοιχτού και κλειστού στίβου, Ματία Φουρλάνι (Ιταλία), τον πολύ βελτιωμένο Μπόζινταρ Σαραμπογιούκοβ (Βουλγαρία) που έκλεισε τη σεζόν του κλειστού με τη Νο2 επίδοση στον κόσμο (8.45μ), αλλά και τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2019, Τάτζαϊ Γκέιλ (Τζαμάικα).
Τη λίστα συμμετοχών συμπληρώνουν ο Λίαμ Άντκοκ (Αυστραλία), Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία), Γιούχαο Σι (Κίνα), Μίνγκουν Ζανγκ (Κίνα) και Χανγκ Σου (Κίνα).

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος