Ο Φινλανδός πρόεδρος καλεί τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μιλήσουν με τον Πούτιν
Ο Φινλανδός πρόεδρος, Αλεξάντερ Στούμπ δήλωσε πως έχει φτάσει η ώρα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να έρθουν σε άμεση επαφή με τη Μόσχα.
«Ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να μιλάμε με τη Ρωσία. Το πότε θα γίνει αυτό, δεν το γνωρίζω», τόνισε ο Στουμπ σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
Ο Φινλανδός πρόεδρος είπε ότι, κατά τη γνώμη του, η πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία και την Ουκρανία δεν είναι πλέον σύμφωνη με τα συμφέροντα της Ευρώπης, γεγονός που σημαίνει ότι η Ευρώπη πρέπει να έχει άμεση εμπλοκή.
«Έχουμε μιλήσει με Ευρωπαίους ηγέτες για το ποιος θα πρέπει να επικοινωνήσει», τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση επί του θέματος.
Η πιο σημαντική πτυχή είναι ο συντονισμός μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, ιδίως μεταξύ Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Πολωνίας και Ηνωμένου Βασιλείου, μαζί με τις σκανδιναβικές και βαλτικές χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία.
«Αν θα πρόκειται για ειδικό απεσταλμένο ή για ομάδα ηγετών, θα δούμε», δήλωσε ο Στουμπ.
Επεσήμανε τρία πιθανά σενάρια για την Ουκρανία – συνέχιση του πολέμου, εκεχειρία την οποία θα ακολουθήσει μια ειρηνευτική συμφωνία ή κατάρρευση της μίας πλευράς.
«Πιστεύω ότι η πιθανότητα μιας ειρηνευτικής συμφωνίας δεν βρίσκεται στο τραπέζι, τουλάχιστον όχι για φέτος», συμπλήρωσε ο Φινλανδός πρόεδρος.
Προτιμώμενη πηγή στην Google
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.


