Ο Μητσοτάκης τα βάζει με τον… Μητσοτάκη και αποφάσισε να τα βάλει με το ρουσφέτι
Με το… ρουσφέτι και με κάποια αόριστα «κυκλώματα του βαθέως κράτους» αποφάσισε να τα βάλει τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, βάζοντάς τα επί της ουσίας με τον εαυτό του, την κυβέρνησή του και το κόμμα του, αφού όσο και αν ο πρωθυπουργός προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να αποσείσει τις κυβερνητικές ευθύνες, το σκάνδαλο παραμένει εντελώς «γαλάζιο».
Κατά την επίσκεψή του στην ΑΑΔΕ με αφορμή την ενεργοποίηση της νέας εφαρμογής υποβολής αιτήσεων για τις αγροτικές επιδοτήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού αναφέρθηκε στην κυβερνητική απόφαση «να ενσωματώσουμε τις λειτουργίες του παλιού ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ», θεώρησε σκόπιμο να μιλήσει για «ένα πολύ σημαντικό βήμα αυτό το οποίο κάνουμε σήμερα (σ.σ. της νέας πλατφόρμας διαχείρισης των αγροτικών επιδοτήσεων) για να μπορέσουμε, επιτέλους, να διαχειριστούμε τους πολύ σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους με όρους διαφάνειας και δικαιοσύνης» και να πει ότι «η χώρα δεν μπορεί να είναι άλλο αιχμάλωτη των κυκλωμάτων του βαθέως κράτους, του ρουσφετιού, του παλαιοκομματισμού».
Περί «διαχρονικών παθογενειών»
Πρόσθεσε, δε, ότι «όλα αυτά, τελικά, αποβαίνουν εις βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των έντιμων αγροτών, των έντιμων κτηνοτρόφων, οι οποίοι βλέπουν τώρα, με τις πληρωμές οι οποίες έγιναν, ότι δικαιούνται περισσότερα χρήματα από αυτά τα οποία έπαιρναν στο παρελθόν, πολύ απλά διότι ανακατανέμονται πόροι οι οποίοι εξοικονομήθηκαν από αυτούς οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα σε αυτούς τους πόρους εξ αρχής».
Λίγο νωρίτερα δεν είχε παραλείψει να επαναλάβει το κυβερνητικό αφήγημα περί «διαχρονικών παθογενειών» απέναντι στην υπόθεση του ΟΠΕΚΠΕ, κάνοντας λόγο για «χρόνιες παθογένειες ως προς την καταβολή των αγροτικών, κτηνοτροφικών επιδοτήσεων στους Έλληνες παραγωγούς».
«Γαλάζιο» το σκάνδαλο
Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να εμφανιστεί τώρα πολέμιος του «ρουσφετιού» και του «παλαιοκομματισμού» και μιλάει για κάποια αόριστα «κυκλώματα του βαθέως κράτους», λες και οι «Φραπέδες» και οι «Χασάπηδες» δεν ανήκουν στη ΝΔ, αλλά κάπου αλλού. Λες και δεν είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης που μπλόκαρε την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ σε σχέση με τους δύο πρώην υπουργούς του, Βορίδη – Αυγενάκη. Λες και δεν είναι βουλευτές και πρώην υπουργοί της ΝΔ οι τέσσερις στους οποίους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για την υπόθεση αυτή. Και μάλιστα ενώ ο πρωθυπουργός πανηγύριζε τότε γιατί τέσσερις -και όχι 13- «γαλάζιοι» βουλευτές και πρώην υπουργοί (καθώς και συνεργάτες άλλων δύο βουλευτών της ΝΔ), παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη για… «απλά πλημμελήματα». Λες και η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, της οποίας την ποινική διερεύνηση ζήτησε η ευρωπαϊκή εισαγγελία, δεν αφορά την περίοδο διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά κάποιας άλλης κυβέρνησης.
Ο πόλεμος που τώρα προσπαθεί να παρουσιαστεί ο πρωθυπουργός ότι κηρύσσει στο «ρουσφέτι» και τον «παλαιοκομματισμό» είναι ένας «πόλεμος» προς τον εαυτό του.
Βίντεο:


