Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2026
ENQUIRE / NEWSROOM
Η ουσία της ημέρας.Χωρίς τον θόρυβο.
ΤώραΣυνάντηση Πρ. Παυλόπουλου με μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΑ 
Πολιτική

Ο Παύλος Μαρινάκης δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην πρόταση Τσίπρα και… να μην απαντήσει

Πολιτική24.10.20261 λεπτό
Ο Παύλος Μαρινάκης δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην πρόταση Τσίπρα και... να μην απαντήσει


Ο «Νονός» του Κόπολα ήταν η κινηματογραφική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα που αντί πολιτικού σχολίου επέλεξε κάθε Σάββατο να προτείνει μια ταινία εμπνευσμένη από την επικαιρότητα. Με την εβδομάδα που πέρασε να προστίθεται στη λίστα αυτών που έχει στιγματίσει η αποκάλυψη σκανδάλων, η μάλλον εύστοχη επιλογή του πρώην πρωθυπουργού και μάλιστα μία ημέρα πριν την κυριακάτικη ανάρτηση του πρωθυπουργού, που συνήθως παρουσιάζει μια ονειρική Ελλάδα που απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα, άναψε φωτιές στο Μαξίμου.

Ο Παύλος Μαρινάκης έσπευσε να απαντήσει στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα, με εξυπνακισμούς, προσωπικές επιθέσεις και χωρίς απάντηση στην ουσία της επισήμανσης Τσίπρα που είναι ακριβώς η παραγωγή σκανδάλων επί των ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο κ. Μαρινάκης επιλέγει να εστιάσει στην αποκάλυψη των σκανδάλων και όχι στο γιατί προκύπτουν ή στη δημιουργία πρόσφορου εδάφους πόσο μάλλον όταν εμπλέκονται κυβερνητικά στελέχη. «Θα ήταν διασκεδαστικό, αν δεν ήταν πραγματικά εξοργιστικό, ένας πρώην Πρωθυπουργός να επιχειρεί να χρεώσει στην Κυβέρνηση υποθέσεις παρανομίας που αποκαλύπτονται από τις αρμόδιες αρχές επί των ημερών της. Αντί να αναγνωρίσει ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κάνουν τη δουλειά τους, και μάλιστα όσο ποτέ στο παρελθόν, επιχειρεί με έναν ακραία γκεμπελικό τρόπο να παρουσιάσει την αποκάλυψη της παρανομίας ως απόδειξη κυβερνητικής ενοχής» λέει χαρακτηριστικά.

Στο ποιο είναι το «εξοργιστικό» στοιχείο στην όλη υπόθεση διαφωνεί κάθετα η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ κυρία Θεώνη Κουφονικολάκου, που σχολιάζοντας την απάντηση Μαρινάκη επισημαίνει ότι «εξοργιστικό κύριε Μαρινάκη, είναι να παριστάνετε τους ουδέτερους σε υποθέσεις παρανομίας που οι ίδιοι δημιουργήσατε» παραθέτοντας συγκεκριμένα σκάνδαλα με άμεση ή έμμεση εμπλοκή -ή διευκόλυνση- της κυβέρνησης.

Ατυχής θα μπορούσε να πει κάποιος καλός γνώστης του ελληνικού κινηματογράφου και η επιλογή ταινίας από τον κ. Μαρινάκη που αντιπροτείνει το «υπάρχει και φιλότιμο», ταινία στην οποία ο Μαυρογιαλούρος στο τέλος παραιτείται για τα σκάνδαλα. Παρά το γεγονός ότι επί των ημερών του, και συγκεκριμένα επί της επισκέψεώς του στο χωριό, αποκαλύπτεται το σκάνδαλο με το μαιευτήριο στην Πλατανιά, άρα με έναν τρόπο συμβάλει στην αποκάλυψή του, δεν κρύβεται πίσω από αυτό, αλλά στο τέλος παραιτείται.

Μαρινάκης: Υπάρχει και φιλότιμο

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του ο κ. Μαρινάκης αναφέρει:

«Μιας και η (σύντομη) συγγραφική του καριέρα δεν βοήθησε στο rebranding, με χαρά βλέπουμε ότι ο κύριος Τσίπρας ξεκινά μια νέα διαδρομή ως κριτικός κινηματογράφου.

Θα ήταν διασκεδαστικό, αν δεν ήταν πραγματικά εξοργιστικό, ένας πρώην Πρωθυπουργός να επιχειρεί να χρεώσει στην Κυβέρνηση υποθέσεις παρανομίας που αποκαλύπτονται από τις αρμόδιες αρχές επί των ημερών της.

Αντί να αναγνωρίσει ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κάνουν τη δουλειά τους, και μάλιστα όσο ποτέ στο παρελθόν, επιχειρεί με έναν ακραία γκεμπελικό τρόπο να παρουσιάσει την αποκάλυψη της παρανομίας ως απόδειξη κυβερνητικής ενοχής.

Σε μια Δημοκρατία, για κάθε δικαστική υπόθεση τον τελευταίο λόγο έχει πάντα η Δικαιοσύνη. Η μόνη εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα υπήρξε επί ημερών του κυρίου Τσίπρα, όπου τον τελευταίο λόγο τον είχε εκείνος και τα «παρα-υπουργεία» δικαιοσύνης. Τότε που με τα δικά του νομοθετήματα άνοιξε ο δρόμος για την πρόωρη αποφυλάκιση του βαρέως εγκλήματος της χώρας.

Επειδή, λοιπόν, ο πρώην πρωθυπουργός αρέσκεται να μπερδεύει τον κινηματογράφο με την πραγματική ζωή, υπάρχουν και άλλες ταινίες να του θυμίζουν τα πολιτικά του πεπραγμένα. Όπως για παράδειγμα το “Υπάρχει και φιλότιμο».

Κουφονικολάκου: Παριστάνετε τους ουδέτερους σε υποθέσεις παρανομίας που οι ίδιοι δημιουργήσατε

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Παύλου Μαρινάκη η Θεώνη Κουφονικολάκου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, σημειώνει:

«Εξοργιστικό κύριε Μαρινάκη, είναι να παριστάνετε τους ουδέτερους σε υποθέσεις παρανομίας που οι ίδιοι δημιουργήσατε.

Ποιος αλήθεια έχει ξεχάσει το πραξικόπημα για να ανοίξει ο δρόμος στον εκλεκτό του Μαξίμου στην ΕΟΚ!

Ποιος έχει ξεχάσει ότι, κατ’ εντολή Μητσοτάκη, ο γνωστός και από την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αυγενάκης επέβαλε φωτογραφική διάταξη ώστε να μην έχει δικαίωμα υποψηφιότητας ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Βασιλακόπουλος λόγω ηλικίας (!) ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τον κ. Λιόλιο;

Ή μήπως να μιλήσουμε για τις πρόσφατες αποκαλύψεις για ευρωπαϊκές επιδοτήσεις που προορίζονταν για τους αλιείς αλλά δόθηκαν σε γαλάζιους ευνοούμενους; Μήπως δεν αποτελούν πρόβλημα για εσάς οι επιδοτήσεις του βουλευτή Κουλκουδίνα;

Αντί λοιπόν να εξοργίζεστε, καλό είναι να συμβουλέψετε τον κ. Μητσοτάκη, που εδώ και καιρό έχει ξεπεράσει τη φήμη της οικογένειας Κορλεόνε, να διαγράψει τον κ. Κουλκουδίνα και να αποπέμψει τον υπεύθυνο για το σκάνδαλο υπουργό».